Djokovici – Alcaraz, scos din prime-time de francezi: Explicația unei decizii bizare la prima vedere

0
Publicat:

Splendoare pe zgură. Așa se poate descrie, pe scurt, meciul pe care îl vom vedea, astăzi, în semifinalele Roland Garros. Adevărul a și oferit un argument solid aici pentru că această confruntare de vis, Novak Djokovici (Serbia, 36 de ani, 3 ATP) – Carlos Alcaraz (Spania, 20 de ani, 1 ATP), e una de neratat!

Afis jpg

Ceea ce a surprins, înaintea duelului în care Nole are șanse mici, potrivit unui amănunt greu de combătut, e programarea făcută de organizatori. Pentru că partida Djokovici – Alcaraz va fi prima a zilei de vineri, la French Open, cu începere de la ora 16.00, ora României. Ca de obicei, cei doi jucători vor ieși la încălzire, cu un sfert de oră mai devreme, de la ora 15.45. Abia după această ciocnire a titanilor, pe „Philippe-Chatrier“ vor ieși Casper Ruud (4 ATP) și Alexander Zverev (27 ATP) pentru a doua semifinală. Care, potrivit site-ului oficial, va începe, nu mai devreme de ora 18.30. Vorbim însă despre o estimare care, aproape sigur, va fi dată peste cap. Pentru că e greu de crezut că meciul Djokovici – Alcaraz se va încheia în puțin peste două ore.

„Philippe-Chatrier“, o arenă superbă, atunci când e plină până la refuz
„Philippe-Chatrier“, o arenă superbă, atunci când e plină până la refuz

Așadar, cel mai probabil, partida Ruud – Zverev se va juca, undeva după ora 20.00, în prime-time. E o programare extrem de surprinzătoare, în condițiile în care toată lumea se aștepta ca organizatorii să procedeze exact invers. Adică, mai întâi, să se joace meciul Ruud – Zverev, iar apoi, în noctura de pe „Philippe-Chatrier“, pe teren să-și facă intrarea Djokovici și Alcaraz.

Și, totuși, există o explicație pentru această decizie surprinzătoare, la prima vedere. Concret, francezii au realizat că, dacă Ruud și Zverev vor evolua în prima partidă a zilei de vineri, de la ora 16.00, meciul se va desfășura în fața unor tribune cu foarte multe locuri goale. Pentru că cei mai mulți posesori de bilete ar fi venit pentru meciul-vedetă, Djokovici – Alcaraz. Acum însă, după această programare, „Philippe-Chatrier“ va fi o arenă arhiplină, încă de la ora 16.00 și, aproape sigur, foarte mulți spectatori vor rămâne și pentru a doua semifinală.

Ons Jabeur
Ons Jabeur

Jabeur s-a plâns de atmosfera dezolantă din tribune

S-a ajuns la această situație după ce, în această săptămână, foarte multe partide, mai ales cele de pe tabloul feminin, s-au jucat în fața unor tribune goale, într-o atmosferă dezolantă. De această situație s-a plâns și tunisianca Ons Jabeur (7 WTA), după înfrângerea suferită, în sferturi, cu Beatriz Haddad Maia (14 WTA). Acest meci a fost primul al zilei de miercuri și a început de la ora 12.10, ora României.

M-am simțit mândră să-i văd pe tunisieni în mulțime, aclamându-mă, dar nu înțeleg un lucru: știu că nu erau bilete disponibile pentru meci și a fost groaznic să văd stadionul gol. Erau mulți alți tunisieni care voiau să vină să mă vadă jucând“, a spus Jabeur, potrivit Eurosport, după partida ei de pe „Philippe-Chatrier“.

Așadar, având această experiență nefastă a zilelor trecute, organizatorii și-au învățat lecția și au scos meciul Djokovici – Alcaraz din prime-time din dorința de a avea un număr mare de spectatori la ambele semifinale de astăzi.

15.000

de locuri are arena „Philippe-Chatrier“, cea mai mare din cadrul complexului Roland Garros.

French Open 2023

Semifinale, masculin

Alcaraz (1 ATP) – Djokovici (3 ATP)

Vineri, de la ora 16.00 (Eurosport)

Zverev (27 ATP) – Ruud (4 ATP)

Vineri, nu mai devreme de ora 18.30 (Eurosport)

Finala masculină e programată pentru, duminică, de la ora 16.00 (Eurosport)

Semifinale, feminin

Muchova (43 WTA) - Sabalenka (2 WTA) 7-6, 6-7, 7-5

Haddad Maia (14 WTA) - Swiatek (1 WTA) 2-6, 6-7

Finala feminină

Swiatek (1 WTA) - Muchova (43 WTA)

Sâmbătă, de la ora 16.00 (Eurosport)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite