Dinamo se salvează miraculos de la retrogradarea directă. Cine a luat drumul „B”-ului și cine joacă barajul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima etapă de play-out a făcut lumină în ceea e privește formațiile are au picat în Liga 2 și cele care merg la barajul de menținere/promovare în Superliga. Poli Iași s-a salvat, Dinamo și FC Botoșani s-au clasat pe locurile de baraj, iar FC Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2.

Dinamo a învins UTA și a scăpat de retrogradarea directă. Foto Facebook
Dinamo a învins UTA și a scăpat de retrogradarea directă. Foto Facebook

Toate cele 5 partide din ultima rundă a playout-ului s-au disputat în această simultan. Poli Iași, învingătoare acasă cu Petrolul, 2-0, a urcat deasupra liniei roșii și este sigură de prezența în Superligă și în sezonul următor. FC Botoșani a cedat la Galați, 0-2 cu Oțelul, astfel că a căzut pe loc de baraj. Celălalt loc de baraj l-a obținut Dinamo, care a învins-o pe teren propriu pe UTA, scor 2-0. ”Câinii” au profitat de înfrângerea acasă suferită de FC Voluntari, 0-1 cu Universitatea Cluj, și au scăpat miraculos de retrogradarea directă. Cu un singur punct, ilfovenii trimiteau pe dinamoviști direct în Liga 2

FCU Craiova a rămas ultima și va juca în sezonul viitor în ”B”, după ce a pierdut acasă cu Hermannstadt, 1-3, într-un meci în care fanii olteni au aruncat cu scaune pe terenul de joc, determinând oprirea meciului pentru 10 minute.

Dinamo s-a clasat pe locul 13, FC Botoșani pe 14. Astfel, „dublele” barajului pentru menținerea / promovarea în Superligă sunt Dinamo - Csikszereda și FC Botoșani - CS Mioveni. Astăzi, de la ora 11.00, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii disputării meciurilor de baraj. Partidele tur vor avea loc vineri, 17 mai, respectiv luni, 20 mai. Partidele retur, o săptămână mai târziu.

Playout, etapa a 9-a (ultima)

Oțelul Galați - FC Botoșani         2-0

Poli Iași - Petrolul                        2-0

FCU Craiova - Hermannstadt     1-3

Dinamo - UTA                            2-0

Voluntari - Universitatea Cluj     0-1

Clasament final

1. UTA 37 de puncte

2. Oțelul Galați 36p

3. Hermannstadt 34p

4. Universitatea Cluj 33p

5. Petrolul 29p*

6. Poli Iași 27p*

7. Dinamo 25p*

8. Botoșani 25p*

9. Voluntari 24p

10. FCU Craiova 22p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Voluntari și FCU Craiova au retrogradat direct, în timp ce Dinamo și Botoșani vor juca baraj cu FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni, din Liga 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite