Cum să strici relația cu suporterii, la o zi după performanța care a făcut înconjurul lumii VIDEO

0
Publicat:

Naționala Românei e pe cai mari după ce a făcut scor cu Ucraina, în prima rundă a fazei grupelor la Euro 2024. Echipa lui Edi Iordănescu a recâștigat de partea sa suporterii, prin atitudinea arătată pe teren contra adversarilor de luni, dar câteva mici bâlbe i-au înfierbântat pe fanii naționalei.

După meciul de poveste contra Ucrainei, din euforie probabil, o voce din FRF a  anunțat că antrenamentul de marți va fi deschis 15 minute pentru suporteri, pentru ca aceștia să-și poată felicita favoriții. Știrea a fost preluată și publicată de televiziuni, de site-uri și de radiouri, astfel că fanii care se înghesuie la arena din Wurzburg pentru a încuraja România și-au făcut planuri pentru o nouă vizită la terenul de pregătire.

Antrenament deschis, apoi închis

Numai că, după două ore, Federația a infirmat știrea și anunțat că antrenamentul e închis, bulversându-i pe suporteri. La ședința de pregătire de ieri au ajuns în jur de 100 de fani ai României, toți având pe buze aceeași întrebare: ”Oare ne lasă să intrăm în arenă sau ne vor ține la porți? E deschis sau e închis, că nu mai înțelegem nimic”. A fost, vorba aceea, varianta B, plus că susținătorii Românei au fost nevoiți să aștepte autocarul, alături de copii, circa o oră, tricolorii ajungând la antrenament cu mare întârziere față de ora anunțată inițial.

La ședința de pregătire au participat doar 12 jucători, titularii din primul meci de la Euro 2024 fiind odihniți de selecționerii Edi Iordănescu și Ionel Gane. La coborârea din autocar, antrenorul le-a spus jucătorilor că pot sta cinci minute cu fanii, dar, în afară de Ianis Hagi, nimeni nu a făcut mai mult de un semn de salut. 

Ianis Hagi a fost singurul jucător care s-a oprit în dreptul suporterilor României. Foto Adevărul
Ianis Hagi a fost singurul jucător care s-a oprit în dreptul suporterilor României. Foto Adevărul

În schimb, decarul României, care încă afișează figura încruntată și tristă pe care a avut-o după meciul cu Ucraina, a rămas câteva minute alături de suporteri, dând autografe pe tricouri, pe șepci sau chiar direct pe piele și făcând poze alături de susținătorii naționalei. Până la urmă, a fost cât de cât mulțumitor pentru fanii tricolorilor, care le-au transmis celor din Federație ca dățile următoare să fie mai atenți cu ei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite