Cosmin Contra, la Getafe! Antrenorul şi-a reziliat contractul cu Petrolul şi merge în Spania la echipa lui Marica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Cosmin Contra va fi primul tehnician român care va pregăti o echipă din prima divizie spaniolă. "Guriţă" se întoarce la Getafe, echipă la care a jucat 5 sezoane.

Informaţia publicată în exclusivitate de Adevărul încă de la începutul lunii februarie s-a confirmat astăzi. Un nou eşec al lui Getafe, de data aceasta în faţa "lanternei roşii" Betis, a condus la destituirea antrenorului Luis Garcia.

Spaniolul va fi înlocuit cu Cosmin Contra, care şi-a reziliat de comun acord contractul cu Petrolul. 

Fost jucător al lui Getafe, Contra a evoluat preţ de cinci sezoane la echipa alb-albastră, bifând 84 de meciuri în campionat şi trei goluri. Relaţiile cu şefii grupării spaniole au rămas cordiale, iar parcursul lui Contra ca antrenor nu a trecut neobservat. 

Getafe este ameninţată de retrogradare în Spania, ocupând locul 15, cu un singur punct peste Almeria, prima sub linie. Formaţia de la periferia Madridului n-a mai bătut pe nimeni în campionat de 100 de zile, de la un succes cu Levante de la sfârşitul lui noiembrie! 

Mulţumesc conducerii clubului pentru faptul că m-a înţeles şi am încredere că şi suporterii vor face acelaşi lucru. Petrolul va rămâne mereu în sufletul meu, este clubul care m-a lansat ca antrenor in fotbalul mare şi voi încerca toată viaţa să-l ajut, la fel ca şi pe toţi oamenii implicaţi în acest proiect”, a declarat Contra.

Familia lui este în Spania
Pentru Cosmin Contra, semnarea unui contract cu Getafe este o dublă lovitură. Pe lângă faptul că pătrunde pe harta fotbalului mare ca antrenor, „Guriţă” revine lângă familia sa. Soţia sa, Alina, şi cei doi copii, Sarah (12 ani) şi Alexandru (10 ani) locuiesc în capitala Spaniei. “Cei mici merg la şcoală. Sunt la Colegiul Britanic din Madrid şi nu i-am putut rupe de acolo. Stăm deja de 12 ani la Madrid, am cumpărat casă acolo şi vrem să ne stabilim în Spania. Când am o pauză fug chiar şi pentru două zile ca să-i văd, dar au fost şi trei luni în care n-am ajuns”, povestea recent antrenorul.

Locul lui Contra la Petrolul a fost luat de Răzvan Lucescu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite