Conference League, turul II preliminar: Farul, revenire fantastică după o repriză catastrofală VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată deja la al 4-lea meci în cupele europene, Farul a arătat că a învățat ceva din precedentele întâlniri, revenind spectaculos de la 0-2 la 3-2 în returul cu Urartu, în turul II al Conference League. 

Avantajul obținut greu în tur, contra campioanei Armeniei, când Mazilu și Larie au întors rezultatul cu două goluri în prelungirile primei reprize, respectiv ale partidei, au fost anulate rapid de Urartu. Anatwi a șutat de la 20 de metri cu efect și mingea l-a păcălit pe nefericitul Aioani. 1-0 după doar 11 minute, egal la general.

Exasperat, Gică Hagi a făcut două schimbări încă din minutul 30, Rivaldinho și Artean luând locul lui Grameni și Benchaib, însă brazilianul l-a făcut să se ia cu mâinile de cap câteva minute mai târziu, după ce a nu a fost în stare să trimită mingea în poarta goală, ce-i drept, din unghi! A fost singura zvâcnire a Farului în prima repriză! Au fost 45 de minute catastrofale, dominate de la un cap la altul de armeni și încheiate doar cu 1-0.

Salvatorul Alibec

Repriza a doua a început în aceeași notă. Urartu a majorat diferența la 2-0, după o altă serie de erori ale defensivei campioanei României, cu Artean și Aioani în roluri principale. Sabua a profitat de cadourile băieților noștri și a dublat avantajul gazdelor după doar două minute de la reluare.

Farul s-a trezit grație lui Denis Alibec, care a executat un corner, un adversar a deviat balonul până la picioarele lui Nedelcu, care a dat semnul revenirii, înscriind din apropiere, în minutul 53. Iar 4 minute mai târziu a venit chiar egalarea, după ce elevii lui Gică Hagi au ținut să arate că nu au uitat fotbalul:  Adrian Mazilu a trimis o pasă măiastră peste defensiva adversă, iar Alibec n-a iertat din 7 metri: 2-2 și Farul avea din nou speranțe pentru turul III al Conference League.

Gică Hagi râde, după o repriză catastrofală și una perfectă la Erevan. Foto Profimedia
Gică Hagi râde, după o repriză catastrofală și una perfectă la Erevan. Foto Profimedia

Cu gazdele căzute fizic și psihic, constănțenii puteau rezolva partida în minutele următoare. Însă Alibec, Tudor Băluță, Artean, Kiki sau Mazilu au trecut pe lângă gol, lăsând suspansul spre finalul partidei. Iar ocaziile ratate au fost cât pe ce să fie răzbunate de armeni, care puteau înscrie cu cinci minute înainte de sfârșitul partidei, dar Maksimenko a fost blocat decisiv de Sârbu.

Abia în prelungiri a răsuflat ușurată delegația campioanei. Alibec a punctat pentru 2-3, după o lansare în adâncime a lui Băluță. Echipa lui Gică Hagi va juca în turul III preliminar al Conference League cu Flora Tallinn, din Estonia, pe 10 și 17 august.

Urartu - Farul 2-3 (1-0)

În tur: 2-3

Au marcat: Anatwi (11), Sabua (47)/ Nedelcu (53), Alibec (57, 90+2)

Urartu: Melikhov - Antwi, Tsymbalyuk, Zotko - Piloyan, Maragaryan, Salou, M. Junior, Grigoryan - Maksimenko, Sabua. Rezerve: Umreyan, Abakumov - Ghazaryan, Aghasaryan, Barry, Eduardo, Mirzoyan, Ozbiliz, Stojanovic, Dzhikiia, Polyakov. Antrenor: Dmitry Gunko

Farul : Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - T. Băluță, Nedelcu, Grameni - Mazilu, Alibec, Benchaib. Rezerve: Buzbuchi - Queiros, Vînă, Rivaldinho, M. Santos, Vianna, Artean, Boli, Sîrbu, Sali, N. Popescu, Banu. Antrenor: Gică Hagi

Stadion: Urartu (Erevan)

Conference League, turul II preliminar, manșa retur

Urartu (Armenia) - Farul 2-3 (2-3 în tur)

Sepsi - ȚSKA Sofia 4-0 (2-0 în tur)

Adana Demirspor - CFR Cluj 2-1 (1-1 în tur)

FCSB - ȚSKA 1948 Sofia 3-2 (1-0 în tur)

Conference League, turul III preliminar

Farul Constanța - Flora Tallinn (Estonia)

FCSB - Nordsjaelland (Danemarca)

Sepsi - Aktobe (Kazahstan)

Partidele din turul III preliminar al Conference League se vor juca pe 10 august (tur) și 17 august (retur).

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite