Farul, jalnică în Conference League. Gică Hagi, salvat în prelungiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliminată încă din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, după o dublă dezamăgitoare contra moldovenilor de la Sheriff Tiraspol, Farul s-a alăturat contingentului formațiilor românești din turul secund al Conference League.

Farul nu se regăsește în acest debut de sezon. Foto Sportpictures
Farul nu se regăsește în acest debut de sezon. Foto Sportpictures

Contra lui Urartu, o formație de care nu a auzit nimeni, chiar dacă e campioana Armeniei, constănțenii au început prost. Elevii lui Gică Hagi au fost învinși în minutul 23, când Maksimenko a deschis scorul după o bâlbă din apărarea campioanei. Egalarea a venit repede, Tudor Băluță primind un cadou din partea portarului Melikhov, care a respins în propria plasă un șut anemic al românului.

După egalare, era de așteptat ca Farul să preia frâiele partidei, însă tot armenii au fost cei care au făcut legea. După o ocazie mare, a venit o decizie bizară a portarului Aioani, care nu a cerut zid la o lovitură liberă de la 30 de metri și a fost pedepsit imediat de Zotko (38), care a șutat cu sete în poarta nefericitului portar al campioanei: 1-2.

Mazilu, gol de poveste 

Prelungirile primei reprize au adus egalarea echipei lui Hagi. Starul Andrei Mazilu, invizibil în primele 45 de minute, a preluat o minge pe dreapta, a fentat doi adversari și a înscris la colțul lung. Execuție fabuloasă! Iar Farul putea da lovitura un minut mai târziu, când Alibec a scăpat singur pe dreapta, dar a preferat să șuteze în loc să paseze unui coechipier, făcându-l pe Gică Hagi să-și smulgă părul din cap. S-a intrat 2-2 la vestiare și antrenorul constănțenilor a avut un sfert de oră să pună ordine în jocul haotic al elevilor săi.

Nu a reușit, pentru că Farul a fost departe de forma din sezonul trecut și după pauză. Oaspeții au zguduit bara chiar în debutul reprizei secunde, pentru ca nou-intratul Rivaldinho să trimită un lob scos de armeni de pe linia porții. Urartu a trecut pe lângă 3-2, însă Artean a deviat peste un șut sănătos al oaspeților.

Larie, salvatorul campioanei

Finalul a aparținut campioanei României, însă Mazilu și Alibec au irosit cu nonșalanță două ocazii care puteau aduce victoria gazdelor. Trezită din coșmar în minutele de prelungiri, Farul a punctat pentru 3-2 prin Larie, care a prins o torpilă de la 17 metri, echivalentă cu o victorie și cu prima șansă la calificarea în turul III al Conference League.

A fost prea puțin pentru o echipă cu pretenții de Liga Campionilor, care aproape că s-a făcut însă de râs în fața unei formații considerate în lumea a treia a fotbalului. Dar speranțe de mai bine există mereu. Mai ales că bilanțul echipelor noastre în prima manșă a turul II din Conference League e foarte bun: 3 victorii și un egal.

Farul - Urartu 3-2 (2-2)

Au marcat: T. Băluță 27, Mazilu 45+4, Larie 90+3/ Maksimenko 23, Zotko 38

Farul: Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - T. Băluță, Nedelcu, Grameni - Ad. Mazilu, Alibec, Benchaib. Rezerve: Buzbuchi - Queiros, Vînă, Rivaldinho, Santos, Vianna, Artean, Boli, Sîrbu, Sali, N. Popescu, L. Banu. Antrenor: Gheorghe Hagi

Urartu: Melikhov - Tsymbaliuk, Piloyan, Zotko - Antwi, Salou, Marcos Junior, Margaryan - Mogilevets - Maksimenko, Grigoryan. Rezerve: Umreyan, Abakumov - Ghazaryan, Aghasaryan, Melkonyan, Barry, Mirzoyan, Ozbiliz, Stojanovic, Zdhikuua, Polyakov. Antrenor: Dmitry Gunko

Stadion: Central, Ovidiu

Conference League, turul II preliminar

ȚSKA 1948 Sofia  - FCSB 0-1

ȚSKA Sofia - Sepsi 0-2

Farul - Urartu 3-2

CFR Cluj - Adanaspor 1-1

Meciurile-retur ale formațiilor românești în Conference League, se vor juca, joi, 3 august. În caz de calificare, știm de cine vor da formațiile din Superliga noastră:

*FCSB - Nordsjaelland (Danemarca)

*Sepsi - Torpedo Kutaisi (Georgia) / Aktobe (Kazahstan). În tur, kazahii au învins în deplasare cu 4-1.

*Farul Constanța – Flora Tallinn (Estonia)

*CFR Cluj - Osijek (Croația) / Zalaegerszeg (Ungaria). În tur, croații au învins cu 1-0.

Partidele din turul III preliminar al Conference League se vor juca pe 10 august (tur) și 17 august (retur).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite