Ce va face Simona Halep dacă decizia TAS va fi în favoarea ei: „Știu că nu sunt șanse mari, dar visez“

0
Publicat:

Simona Halep a dezvăluit într-un interviu pentru Euronews ce va face dacă decizia TAS va fi în favoarea ei.

Simona Halep FOTO Getty Images
Simona Halep FOTO Getty Images

Simona Halep va fi audiată la TAS în luna februarie, în cazul de dopaj pentru care a primit o suspendare de patru ani din partea ITIA. Jucătoarea de tenis, de două ori câștigătoare de Grand Slam, speră într-un verdict pozitiv și promite că se va întoarce pe circuit, dacă sentința îi va fi favorabilă.

Planul Simonei Halep, dacă decizia TAS va fi în favoarea ei, este să se întoarcă la Paris, oraș care găzduiește în 2024 Jocurile Olimpice de Vară și anual turneul Roland Garros.

„Este visul meu. Știu că nu sunt șanse mari, dar visez, pentru că Parisul este orașul meu de vis. Am câștigat Roland-Garros aici când eram junioară, așa că totul a început foarte devreme și ar fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situație. Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu și simt că vreau să o fac din nou“.

Sportiva a vorbit și despre posibilitatea ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să mențină sancțiunea dictată de ITIA. „Patru ani înseamnă mult la vârsta mea, cel puțin. Iar pentru un sportiv care a făcut timp de 25 de ani în fiecare zi acest lucru și și-a dedicat viața tenisului și sportului, nu știu cum va fi, dar este catastrofal. Dacă vor fi patru ani nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele. Da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal“, a spus Simona Halep.

Audierea Simonei Halep la Tribunalul Sportiv de la Lausanne va avea loc între 7 și 9 februarie anul viitor, în timp ce un verdict - care poate fi reducerea pedepsei, păstrarea acesteia, dar și majorarea ei - este așteptat la câteva luni după, cel mai probabil în a doua jumătate a anului 2024.   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite