Simona Halep, despre momentul exact când s-a contaminat proba care îi poate încheia cariera: „Este foarte clar că a fost o contaminare”

0
Publicat:

  Simona Halep a vorbit despre momentul exact în care a fost contaminată cu roxadustat, o substanță interzisă care i-a adus suspendarea pe 4 ani din tenis, într-un interviu pentru Euronews.  

FOTO: Euronews
FOTO: Euronews

Halep susține că a efectuat un test care a ieșit negativ cu 3 zile înainte de a fi depistată pozitiv. Ea a ieșit pozitiv la roxadustat la US Open 2022. Atunci, Simona a fost eliminată din primul tur, de Daria Snigur, pe 29 august. 

„Este foarte clar că a fost o contaminare, nu a fost intenționat. Cu trei zile înainte de rezultatul pozitiv la proba de urină, am avut rezultate negative la probele de sânge și urină. Așa că mi s-a spus la început, că este o cantitate extrem de mică din această substanță interzisă, iar în acele trei zile nu aș fi putut să mă dopez.  

Sunt două lucruri: contaminarea - cred că este un argument foarte puternic pentru mine -, iar al doilea, probele de sânge. Am făcut foarte multe analize și toate au fost negative. Așa că nu au găsit niciodată nimic în neregulă în sângele meu. Cu aceste lucruri o să merg la TAS”, a declarat Simona Halep, potrivit gsp.ro. 

Adrian Marcu, vicepreședintele FRT, a vorbit despre suspendarea lui Halep și apelul făcut la TAS:

„Eu îmi doresc și îi doresc să i se spună că poate să joace, că a fost o contaminare sau că nivelul de substanță era foarte mic și nu putea fi considerat doping și că o să poată juca. Problema e că nu o să asistăm în februarie (n.r. - la un verdict). Dacă stai să te uiți, rezultatele după audieri au venit la cinci-șase luni. 

Până vine verdictul sunt întâi audierile, tu vii cu nu știu ce... Din câte am înțeles, dosarul avea 8.000 de pagini. Cineva trebuie să le citească, nu e chiar așa ușor. Cred că o să dureze ceva, dar să sperăm că o să iasă bine”, a declarat el pentru sursa citată. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite