Simona Halep admite că s-a confruntat cu probleme de sănătate mintală, după scandalul de dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a dezvăluit, într-un interviu acordat pentru Euronews, că a fost afectată, din punctul de vedere al sănătății mintale, de scandalul în care este implicată de mai bine de un an.

Simona Halep e suspendată de 14 luni. Captură TV Euronews
Simona Halep e suspendată de 14 luni. Captură TV Euronews

Suspendată din tenis timp de 4 ani de Agenția Internațională a Integrității în Tenis, după ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping realizat la US Open 2022, românca a acordat un amplu interviu, în care a făcut câteva dezvăluiri. Printre ele, și faptul că șocul anunțului dopajului și scandalul în care a fost implicată ulterior i-a afectat sănătatea mintală.

Vorbind despre cele 14 luni trecute din momentul în care a fost suspendată din tenisul profesionist, Simona Halep le-a catalogat drept formând un proces „foarte dureros, plin de emoții, supărător, pentru că știu că nu am greșit cu nimic și știu că sunt curată” a spus Simona Halep pentru Euronews.

Spune că nu a greșit cu nimic

„Am fost mereu împotriva dopajului, știți că am vorbit insistent despre asta, așa că nici măcar nu mi-a trecut prin minte, niciodată în viața mea, să fac așa ceva. Deci a fost un șoc. M-am luptat cu partea emoțională, pentru că a apăsat foarte greu pe umerii mei, iar când am văzut cât de mult este dezbătut în public acest subiect, chiar mi-a fost afectată sănătatea mintală” a completat Simona Halep, în același interviu.

Românca a mai aruncat câteva săgeți către fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, care a recunoscut cu întârziere faptul că el este vinovatul moral al dopajului Simonei, că mulțumește tuturor celor care i-au trimis mesaje de încurajare dar și că speră într-o decizie favorabilă la TAS. ”Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu și simt că vreau să o fac din nou”, a încheiat Halep.

Audierea ei la Tribunalul Sportiv de la Lausanne va avea loc între 7 și 9 februarie anul viitor, în timp ce un verdict - care poate fi reducerea pedepsei, păstrarea acesteia, dar și majorarea ei - este așteptat la câteva luni după, cel mai probabil în a doua jumătate a anului 2024.   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite