Ce s-a ales de Alexi Pitu, jucătorul vândut de Hagi la Bordeaux pentru două milioane de euro

0
0
Publicat:

Gică Hagi are meritul de a crește fotbaliști tineri și de perspectivă, însă o mare parte a acestora au mari probleme când vine vorba despre adaptarea la noile lor echipe. Cele mai proaspete exemple sunt ale lui Alexi Pitu și Adrian Mazilu, vânduți ca mari speranțe în Europa, dar care au dezamăgit.

Alexi Pitu, luat ca o mare speranță de Bordeaux. Foto X
Alexi Pitu, luat ca o mare speranță de Bordeaux. Foto X

Primul, cumpărat de Bordeaux în urmă cu un an și jumătate contra a două milioane de euro, a ajuns acum să se antreneze cu juniorii Farului. Extremă stânga de 22 de ani, el se află într-o situație ingrată, neavând echipă după ce girondinii au intrat în faliment și au fost retrogradați în liga a patra franceză.

Alexi Pitu a rămas liber de contract după colapsul financiar al fostei campioane din Ligue 1, dar și dacă nu venea această lovitură, cei de la Bordeaux intenționau să scape de el, nemulțumiți că „explozia“ promisă de Hagi a tot întârziat să apară.

Alexi Pitu nu vrea să audă de fotbalul românesc

Pitu e dorit și de Farul, și de Dinamo, numai că se ține tare și nu vrea să audă de Superliga. El a anunțat, prin intermediul unchiului său, că nu se pune problema să revină în fotbalul românesc. „Deocamdată, nu se întâmplă absolut nimic. În țară nu joacă. Nu există nicio șansă să semneze cu echipă din prima ligă a României. Așa e normal, mai stă puțin, nu e nicio problemă. Se pregătește cu juniorii Farului“, a declarat Adrian Pitu pentru iamsport. Problema este că ofertele pe numele său întârzie să vin[ iar tânărul jucător se antrenează de mai bine de o lună cu juniorii grupării din Constanța.

Mijlocașul a jucat în Ligue 2, pentru Bordeaux, 41 de meciuri în care a marcat un gol și a dat două pase decisive. Cota lui a scăzut la 800.000 de euro pe Transfermarkt.

Mazilu, pe linie moartă la Brighton

Nici Adrian Mazilu nu o duce mai bine. Cumpărat de Brighton la doar 17 ani, în schimbul a 3 milioane de euro, atacantul a fost împrumutat la Vitesse, cu care a retrogradat în liga a doua olandeză, după ce românul a jucat doar în 4 partide. La începutul sezonului, tânărul a revenit la gruparea din Premier League, dar antrenorul l-a trimis la echipa de tineret.

Problema este că nu prinde echipa nici acolo, cota sa de piață ajungând la 2,5 milioane de euro. Asta în condițiile în care Gică Hagi spunea că, dacă nu era român, cluburile mari s-ar fi bătut pe Mazilu, care ar fi valorat 30-50 de milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite