Ce părere are Simona Halep despre războiul din Ucraina şi interzicerea tenismenilor ruşi la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Oficialii turneului de Mare Şlem de la Wimbeldon au anunţat că vor interzice accesul la acest turneu pentru tenismenii ruşi şi bieloruşi, ca urmare a implicării ţărilor din care provin în invazia sângeroasă din Ucraina.

Unul dintre primii care a reacţionat faţă de această hotărâre a fost Novak Djokovici. „Nu este necesară suspendarea tuturor sportivilor, nu mă refer doar la jucătorii de tenis. Ei nu contribuie la ceea ce se întâmplă în război. Jucătorii evoluează în funcţie de clasament, nu de naţionalitate”, a spus Novak Djokovic, într-o conferinţă de presă, potrivit francezilor de la Le Figaro.

„Nu vreau să vorbesc despre politică, pentru că în opinia mea este o hotărâre politică. Tenisul este un sport individual şi, după părerea mea, sportivii nu au nicio vină. E o decizie grea. Sunt sigură că nu a fost o hotărâre uşor de luat. Mă simt tristă pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina şi pentru toţi oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului şi sper că se va încheia curând”, a declarat Simona Halep potrivit jurnalistului Ben Rothenberg, preluat de gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite