Carlos Alcaraz - Novak Djokovici, un nou episod fascinant. Sârbul, favorit în fața spaniolului chinuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul Carlos Alcaraz, liderul mondial, şi sârbul Novak Djokovici, al doilea jucător al lumii, vor disputa duminică finala turneului ATP Masters 1.000 de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 6,6 milioane de dolari, după victoriile obţinute sâmbătă în semifinale, informează AFP.

Carlos Alcaraz și Novak Djokovici, cei mai buni jucători ai lumii. Foto Getty images
Carlos Alcaraz și Novak Djokovici, cei mai buni jucători ai lumii. Foto Getty images

Alcaraz, recentul câştigător de la Wimbledon şi aflat în cursa pentru al şaptelea său titlu în acest sezon, s-a calificat dificil în ultimul act al competiţiei, după ce a trecut în trei seturi, 2-6, 7-6/7/4, 6-3, de polonezul Hubert Hurkacz (20 ATP), salvând o minge de meci şi remontând un tie-break prost început. Victoria sa în faţa lui Hurkacz este a 53-a din acest sezon, faţă de doar cinci înfrângeri.

Carlito parcurge un adevărat maraton la Cincinnati. Dacă de obicei își distruge adversarii, la competiția din Ohio liderul mondial a avut nevoie de set decisiv în toate cele 4 meciuri jucate până acum. Carlos Alcaraz va juca finala de la Cincinnati împotriva lui Novak Djokovici astăzi, de la 23.30, și, la prima vedere, are un handicap serios.

Alcaraz, timp dublu petrecut pe teren

Ibericul a petrecut mai bine de 10 ore pe teren în cele 4 meciuri jucate până acum, aproape dublu față de Nole. Totuși, Carlitos a dezvăluit că nu se simte deloc obosit și e gata să facă un nou meci mare.

Jucătorul spaniol în vârstă de 20 de ani, care şi-a asigurat în continuare locul de numărul 1 mondial încă cel puţin o săptămână după această victorie, va încerca să câştige al treilea său Masters 1.000 al sezonului, după cele de la Indian Wells şi Madrid. Cincinnati va fi a opta sa finală din 2023. El este, totodată, cel mai tânăr finalist la acest turneu după Pete Sampras (19 ani), în 1991.

La rândul său, sârbul Novak Djokovici (36 ani), dublu deţinător al trofeului (2018, 2020) şi câştigător a 23 de titluri de Mare Şlem, l-a învins în două seturi, 7-6 (7/5), 7-5, pe germanul Alexander Zverev (17 ATP), câştigătorul turneului din 2021.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite