Exclusiv Bucureștiul, capitala păcii: israelienii, iranienii și arabii se unesc, duminică, la un eveniment superb

0
0
Publicat:

S-a spus, nu o dată, că sportul unește și vindecă „rănile“ provocate de conflictele politice și nu numai! Acum, un eveniment internațional, care va fi găzduit de București în weekend ne arată acest lucru.

Fanii iranieni vor veni pe traseu pentru a-și încuraja alergătorii. FOTO: Facebook
Fanii iranieni vor veni pe traseu pentru a-și încuraja alergătorii. FOTO: Facebook

Vorbim despre Mondialul de Maraton Masters, pentru alergătorii de categoria de vârstă +35 de ani, care se va desfășura, duminică. Startul se va da de la ora 09.00, la Piața Constituției. Cursa va fi în cadrul Maratonului București la care sunt 1.600 de participanți, în total, exclusiv în proba de 42,195 kilometri! Potrivit organizatorilor, la Mondialul de Maraton Masters sunt înscriși 500 de alergători din 44 de țări. Printre ei, 26 de alergători din Iran, unul din Israel și altul din Siria. Vorbim despre țări aflate în relații glaciale din punct de vedere politic. Reprezentanții lor vor alerga însă, cot la cot, pe străzile Bucureștiului.

În premieră, România găzduiește un Campionat Mondial dedicat unei probe atletice olimpice. Campionate Mondiale de atletism au mai fost în România, dar pe probe neolimpice. Găzduirea Mondialului de Maraton Masters, pentru categoria +35 de ani, a venit după o selecție mai mult decât riguroasă care a durat 2 ani. Evaluarea a inclus vizite de inspecție în București, în cadrul edițiilor anterioare ale Maratonului București. E un eveniment cu care, fără să spunem vorbe mari, trebuie să ne mândrim“, ne-a declarat Laurențiu Mihai (organizator Bucharest Running Club) în cadrul Adevărul Live.

Maratonul București e moștenirea pe care o lăsăm orașului, iar oportunitatea de a găzdui Campionatul Mondial de Maraton Masters e o apreciere a eforturilor noastre de a promova alergarea ca sport de masă și de a încuraja oamenii să aibă un stil de viață sănătos. Competiția e o oportunitate pentru cei care vizitează prima dată România, de a descoperi un oraș vibrant“, a completat Valeria Răcilă van Groningen (președinte Bucharest Running Club).

Programul weekendului

Sâmbătă

*Ora 08.45: Start cursa 10k destinată persoanelor cu dizabilități

*Ora 09.00: Start cursa 10k

*Ora 11.45: Start cursa 2,5km pentru persoanele cu dizabilități

*Ora 12.00: Start cursa 2,5km, denumită Fun Race

Duminică

*Ora 09.00: Start pentru cursele de maraton, ștafetă și semimaraton

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite