Rapid a controlat jocul în cea mai mare parte a meciului, dar a pierdut în fața unei echipe care a jucat în 10 oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid Bucureşti cu scorul de 2-1 (0-0), sâmbătă seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a doua a fazei play-ff a Superligii de fotbal.

Foto: sportpictures.eu
Foto: sportpictures.eu

Rapid a controlat jocul în cea mai mare parte a meciului şi, după o primă repriză ternă, a deschis scorul prin Funsho Bamgboye (48), cu o lovitură de cap, la un corner executat de Jayson Papeau.

 Universitatea a rămas în zece oameni, după ce mijlocaşul francez Lyes Houri a primit al doilea cartonaş galben (51).''Alb-albaştrii'' s-au mobilizat şi nu numai că au reuşit să suplinească lipsa unui jucător, dar chiar au marcat de două ori. Ştefan Baiaram (59) a restabilit egalitatea dintr-o pasă excelentă a lui Alexandru Mitriţă. Andrei Ivan a obţinut un penalty, după ce a fost faultat în careu de Jakub Hromada şi Alexandru Mitriţă a marcat golul victoriei (66).  

În prima repriză, Mitriţă a reuşit să înscrie (19), dar reuşita sa a fost anulată pentru ofsaid la Baiaram.Rapid a avut o mare ocazie în min. 32, când kosovarul Albion Rrahmani a reluare peste poartă din doar 2 metri.Pe finalul meciului, Iulian Cristea (84) a reluat cu capul în urma unui corner executat de Claudiu Petrila, însă pe direcţia portarului Laurenţiu Popescu. Goalkeeper-ul gazdelor s-a remarcat şi la şutul lui Andrei Borza (90+2), respingând cu cu piciorul. Ultima ocazie a giuleştenilor a fost ratată de Funsho Bamgboye (90+4), care a trimis un şut slab de la 14 metri.  

Universitatea putea câştiga şi mai clar, dar Jovan Markovic (85) a ratat singur cu portarul Marian Aioani. Echipa antrenată de Ivailo Petev a ajuns la nouă meciuri consecutive fără înfrângere, şase victorii şi trei egaluri.

Rapid are o singură victorie în ultimele patru etape, un egal şi două eşecuri (ambele în play-off). În sezonul regulat, Rapid s-a impus cu 2-0 în meciul direct pe teren propriu, iar în Bănie a fost egalitate, 1-1.

Universitatea Craiova - FC Rapid Bucureşti 2-1 (0-0), Stadion ''Ion Oblemenco'' - Craiova

Au marcat: Ştefan Baiaram (59), Alexandru Mitriţă (66 - penalty), respectiv Funsho Bamgboye (48). Cartonaş roşu: Lyes Houri (Universitatea, 51).

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); al patrulea oficial: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe) Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitru asistent video: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti)

Observatori: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite