Arabii plătesc regește: Salariul lui Mancini la saudiți a apărut în presa italiană

0
Publicat:

Roberto Mancini (58 de ani) a știut de ce a pus capăt, brusc, mandatului său pe banca Italiei, în mijlocul preliminariilor pentru Euro 2024. Oferta venită de la saudiți, de a prelua naționala lor, a fost una, pur și simplu, de nerefuzat!

Roberto Mancini va lucra în fotbalul asiatic
Roberto Mancini va lucra în fotbalul asiatic

Pe banca Italiei, Mancini avea un contract anual în valoare de 2 milioane de euro. Vorbim despre un efort financiar foarte mare pentru federația de la Roma, în condițiile în care cel mai bine plătit selecționer al Italiei, Antonio Conte, avea un salariu de 4,5 milioane de euro pe an. Erau însă alte vremuri, înainte de pandemie și de ratările succesive ale calificării la Mondialele din 2018 și 2022.

În aceste condiții, a fost clar că italienii n-au cum să egaleze vreodată oferta saudită sosită pe adresa lui Mancini. Care, între timp, a și fost înlocuit pe banca „Squadrei Azzurra“, după cum Adevărul a scris aici. Ajuns la Riad, Mancini a negociat „la sânge“. Arabii i-au propus, inițial, 20 de milioane de euro pe an, în condițiile în care, potrivit informațiilor, italianul a solicitat o sumă de două ori mai mare.

Acum, presa din Italia a aflat salariul pentru care Mancini a acceptat să preia naționala Arabiei Saudite: 30 de milioane de euro pe an! Acordul va fi oficializat în următoarele ore. Primul mare turneu pentru Mancini pe banca Arabiei Saudite va fi Cupa Asiei din Qatar (12 ianuarie – 10 februarie 2024).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite