Alan Shearer are coșmaruri din cauza României. „Isuse, de ce mi-ai adus aminte?!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul podcastului "The Rest is Football", Gary Lineker și Alan Shearer au făcut o analiză a turneului final din Germania și, când au ajuns la subiectul România, discuția a alunecat inevitabil spre partida din 2000, când tricolorii au obținut singura victorie din istorie la un Campionat European, 3-2 contra britanicilor.

Alan Shearer a marcat contra României la Euro 2000. Foto Getty images
Alan Shearer a marcat contra României la Euro 2000. Foto Getty images

Atunci, într-o grupă din care au mai făcut parte Portugalia și Germania, naționala noastră și a lui Kevin Keegan s-au luptat pentru calificare în meci direct. După primele două dispute din grupă, tricolorii aveau un singur punct (1-1 cu Germania), în timp ce "Three Lions" păreau favoriți la calificare, un egal fiindu-le suficient, după ce au învins Germania. Însă Ionel Ganea a punctat pentru 3-2 în ultimul minut și a trimis Anglia acasă.

Alan Shearer, marcator atât în partida cu "panzerele", cât și cu noi, nu a uitat că Ganea a marcat din penalty pe final, eliminându-i naționala, care visa la titlul european.

Iată dialogul dintre cei doi:

Gary Lineker: "Ai amintiri neplăcute cu România, Alan..."

Alan Shearer: "La Euro 2000, nu? Phil Neville a făcut penalty şi ei au preluat conducerea. Uh, de ce mi-ai adus aminte, Isuse Hristoase (n.r. râde)?".

Gary Lineker: "Scuze, mi-a venit în minte, nu ştiu de ce (n.r. râde)"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite