Englezii, răutăcioși față de ceremonia de deschidere a Euro 2024. „Bine că a ținut doar 15 minute”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceremonia de deschidere a Euro 2024 a fost un spectacol de lumină și culoare, garnisit și cu un pic de emoție, organizatorii evocându-l pe marele Franz Beckenbauer.

Spectacol de culoare la deschiderea Campionatului European de fotbal. Foto Profimedia
Spectacol de culoare la deschiderea Campionatului European de fotbal. Foto Profimedia

Eveniment a avut loc înaintea primei partide de la turneul final, cea dintre Germania, țara gazdă, și Scoția. Deși, la o primă vedere, spectacolul de la Munchen a fost dinamic, acesta nu a fost și pe placul jurnaliștilor britanici, care au făcut o analiză dură a ceremoniei. Reporterii de la The Guardian au susținut că acest eveniment a avut un aspect ”kitschos”, inspirat din inteligența artificială.

"Începem! Ceremonia de deschidere a prins brusc viață, dansatori îmbrăcați în culori vii care se adună spre o platformă centrală pentru a face body-pop și a flutura steaguri. E drăguț, dar arată ca și cum cineva a tastat „ceremonia de deschidere” într-un generator de inteligență artificială.

Omagiu pentru Franz Beckenbauer

Trupa de dans desfășoară bannere ce reprezintă fiecare oraș gazdă, urmate de o prelată gigantică cu inscripția „BUN VENIT ÎN GERMANIA”. Acum, publicul se implică, ridicând bucățele de hârtie pentru a crea un mozaic colorat. Sunt aprinse scântei, iar panglici uriașe sunt derulate înainte ca o replică gigantică a trofeului să iasă din platforma centrală. Și... cam asta e tot. Ei bine, cel puțin a fost scurtă (n.r. a durat 15 minute)", au scris englezii de la The Guardian.

La finalul evenimentului, pe gazon a fost invitată soția lui Franz Beckenbauer, fosta glorie a nemților plecată dintre noi în acest an. Heidi Beckenbauer a fost  însoțită de Bernard Dietz și Jurgen Klinsmann, singurii căpitani ai Germaniei care au ridicat trofeul deasupra capului și mai sunt în viață. Ea a adus trofeul și a fost nevoită să-l țină în mâini minute bune, nimeni neoferindu-se să o ajute. A fost un moment destul de stânjenitor, care a fost trecut cu bine de văduva lui Kaizer Franz, care i-a adus un omagiu fostului ei soț printr-un gest emoționant, cu mâinile întinse spre cer.

Ceremonia s-a încheiat, Euro a putut să înceapă! Și a făcut-o pe gustul zecilor de mii de fani ai naționalei Germaniei, care a călcat în picioare Scoția la partida de debut a Campionatului European, cu 5-1.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite