Moartea misterioasă a uneia dintre cele mai mari vedete rock. Ultimele clipe din viața lui Jim Morrison, solistul trupei The Doors

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solistul trupei americane The Doors a fost unul dintre cele mai mari staruri rock din toate timpurile. La 52 de ani de la dispariția sa prematură, moartea sa este încă învăluită în mister, iar mulţi cred că Jim trăieşte şi azi.

Adevăratele circumstanţe ale morţii sale la 3 iulie 1971 rămân neclare. Există chiar mai multe versiuni. 

Jim Morrison a murit la doar 27 de ani FOTO Profimedia
Jim Morrison a murit la doar 27 de ani FOTO Profimedia

Conform variantei oficiale, Jim Morrison a murit în propria cadă, în urma unui infarct. 

Jurnalistul şi scriitorul Sam Bernett afirmă în cărţile sale că simbolul muzicii rock a murit din cauza unei supradoze în toaleta unui club din Paris, "Rock'n'Roll Circus", la care era manager. "Chipul său era gri, ochii închişi, avea sânge sub nas, o spumă albicioasă în jurul gurii", scrie el în "Jim Morrison, la vérité" (editura Rocher).

Cântăreaţa Marianne Faithfull a spus într-un interviu pentru Mojo că Jean de Breteuil, dealer al starurilor şi prieten în epocă, este cel care i-a furnizat o doză fatală. 

Artista britanică a declarat că fostul ei iubit, dealerul de droguri, Jean de Breteuil, l-a omorât, din greşeală, pe Jim Morrison, fostul solist al trupei The Doors.

„Am simţit că vor fi necazuri”

Deşi cauza oficială a morţii lui Jim Morrison este un atac de cord, speculaţiile nu au încetat să apară de-a lungul anilor. Într-un interviu acordat revistei „Mojo“, Marianne Faithfull susţine, printr-o declaraţie surprinzătoare, teoria potrivit căreia solistul The Doors, care a încetat din viaţă pe 3 iulie 1971, la 27 de ani, a murit, de fapt, din cauza unei supradoze de droguri.

La vremea respectivă, cântăreaţa era iubita lui Jean de Breteuil, un traficant care livra droguri celebrităţilor. Cei doi locuiau într-un hotel din Paris, iar în seara morţii lui Morrison dealerul s-a dus în apartamentul starului cu o doză de heroină.

Instinctiv am simţit că vor fi necazuri. Am luat câteva pastile (barbiturice), ca să nu mă mai gândesc. Iar el  (Jean de Breteuil – n.r.) s-a dus la Jim Morrison şi l-a ucis. Adică, sunt sigură că din greşeală“, a declarat Faithfull.

Săracul (Jim Morrison – n.r.). Doza a fost prea puternică pentru el? Da! Şi a murit!. Oricum, toţi cei care au avut vreo legătura cu asta sunt morţi acum. Mai puţin eu“, a mai spus cântăreaţa.

Comportament indecent și beție în public

Morrison se afla la Paris după ce a ajuns pe 17 martie 1971 pentru a fi cu partenera sa, Pamela Courson, cunoscută consumatoare de droguri. Fugind din Statele Unite şi de un proces pentru "comportament indecent" şi "beţie în public", el a locuit mai întâi la Hotelul George V, apoi într-un apartament de pe strada Beautreillis 17, în cartierul Le Marais. După ce a părăsit The Doors, el s-a dedicat scrisului.

Este îngropat la Père-Lachaise nu doar pentru că aprecia locul, ci şi pentru că a-i fi repatriate rămăşiţele în ţara natală ar fi fost "contrar cu starea de spirit în care se afla". Pamela Courson a decis să fie înmormântat acolo, pentru că artistul nu se înţelegea cu familia şi formaţia sa. 

Pe mormânt este un simplu bloc de granit, o inscripţie în greaca veche care intrigă. Ea înseamnă "Eşti credincios demonilor tăi" sau "Eşti acolo din cauza demonilor tăi". Tatăl lui Jim Morrison, un ofiţer de Marină, cu care cântăreţul nu se înţelegea, este cel care a pus inscripţia. 

Dacă moartea lui Morrison este înconjurată de mister, şi existenţa post-mortem este însoţită de zvonuri. Principala, că mormântul este gol.  Jim Morrison a murit în apartamentul său din Paris, iar doctorul care a sosit la faţa locului a stabilit cauza decesului: atac de cord pe fondul băuturii. Nu a fost niciodată efectuată o autopsie, motiv pentru care au apărut mai multe teorii, printre care şi aceea că muzicianul trăieşte încă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite