Lista neagră a celebrităților care au interzis la Oscaruri: ce i-a atras lui Richard Gere o interdicție de 20 de ani

0
Publicat:

Cea de-a 95-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni (12 -13 martie 2023) la Dolby Theatre din Los Angeles, iar gazda evenimentului a fost actorul Jimmy Kimmel. Și în acest an multe vedete au urmărit Oscarurile de acasă. Iată lista completă a celebrităților care au fost interzise, conform Business Insider.

Vedetele interzise la Oscar. FOTO: Shutterstock (Arhivă)
Vedetele interzise la Oscar. FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Richard Gere 

Richard Gere
Richard Gere a primit o interdicție de 20 de ani. Foto: Arhivă

În anul 1993, actorul Richard Gere a primit o interdicție de 20 de ani fiindcă a vorbit despre ocuparea Tibetului de către guvernul chinez în timp ce prezenta un premiu. Actorul a hotărât să se folosească de poziția sa de prezentator al premiului pentru „Cea mai bună regie artistică” din acel an pentru a critica „situația oribilă și îngrozitoare a drepturilor omului” din Tibet, ignorând complet discursul pus pe teleprompter pe care ar fi trebuit să îl citească. 

Actorul din „Pretty Woman/ Frumușica” a participat la Oscar în anul 2003, când musicalul „Chicago” a fost nominalizat și a câștigat premiul pentru cel mai bun film, și în 2013, când a fost invitat ca prezentator. 

Se pare că am fost reabilitat", a afirmat Richard Gere pentru Huffington Post în 2013. 

Carmine Caridi

Carmine Caridi a primit o interdicție pe viață în anul 2004 fiindcă a distribuit ilegal copii ale filmelor nominalizate din acel an, pe care le primise în calitate de jurat, inclusiv „Something's Gotta Gotta Give/ Ceva, ceva tot o ieși” și „The Last Samurai/ Ultimul samurai”. 

Regretatul actor, cunoscut în special pentru rolurile din filmele „Nașul: Partea a II-a” și „Nașul „Partea a III-a”, a vorbit despre această situație într-un interviu acordat publicației The Hollywood Reporter. Caridi a declarat că a fost arestat fiindcă a făcut greșeala de a împrumuta castele, lucru pe care susținea că „toată lumea” îl făcea. 

Bill Cosby

 Bill Cosby
Bill Cosby a primit interdicție pe viață. Foto: Getty Images (Arhivă)

După o perioadă scurtă de timp după ce Bill Cosby, considerat odinioară „tatăl Americii” pentru rolul său din serialul „The Cosby Show”, a fost condamnat fiindcă a drogat și agresat o fostă jucătoare de baschet, Andrea Constand, în 2018, Academia și-a anunțat decizia de a-l interzice pe viață. 

Comediantul, care a executat trei ani de închisoare înainte de a i se anula condamnarea, nu a reacționat nicicând public la hotărârea Academiei Americane de Film. Actorul, în vârstă de 85 de ani, se confruntă în prezent cu mai multe acuzații după ce cinci femei au deschis un alt proces de agresiune sexuală împotriva sa în luna decembrie a anului 2022.

Roman Polanski

Roman Polanski
Regizorul Roman Polanski a primit interdicție pe viață. FOTO wire photos/AFP (Arhivă)

În anul 2018, actorul și regizorul Roman Polanski a primit interdicție pe viață. Acesta trăiește în exil în Europa din momentul în care a fugit din SUA în 1978, după ce și-a recunoscut vinovăția pentru întreținerea unor relații sexuale cu un minor.  

Polanski a fost recunoscut drept cel mai bun regizor pentru filmul „The Pianist/ Pianistul” în 2003. 

Adam Kimmel 

Adam Kimmel, care a fost condamnat pentru viol, este un director de imagine cunoscut pentru munca sa la „Lars and the Real Girl” și „Capote”, a fost interzis pe viață în anul 2021 în momentul în care s-a aflat că fusese arestat anterior fiindcă agresase doi minori. 

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein a fost interzis în 2017. Foto: Profimedia (Arhivă)

Weinstein, care a fost odinioară o figură proeminentă la Premiile Academiei, a fost interzis în 2017 în momentul în care mai multe acuzații de hărțuire sexuală și viol împotriva sa au devenit publice. 

Fostul producător de filme de la Hollywood este condamnat la 23 de ani de închisoare pentru alte agresiuni sexuale. De asemenea, acesta este condamnat la încă 16 ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală. 

Will Smith

Will Smith
Will Smith și-a cerut scuze pentru comportamentul său „inacceptabil”. FOTO: EPA-EFE (Arhivă)

În anul 2022, actorul Will Smith a devenit prima celebritate care a fost interzisă pentru acțiunile sale de pe scenă. Acestuia îi este interzis să participe la toate evenimentele Academiei de film în următorii zece ani. 

Will Smith l-a pălmuit pe comediantul Chris Rock, după remarcile pe care cel din urmă le-a făcut la adresa soției sale, Jada Pinkett-Smith.   

Ulterior, actorul și-a cerut scuze pentru comportamentul său „inacceptabil”. 

will smith palma jpg
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite