Roman Polanski, judecat pentru defăimarea uneia dintre femeile care îl acuză de agresiune sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proces pentru defăimare a fost ordonat la Paris împotriva regizorului Roman Polanski în urma unei plângeri a actriţei britanice Charlotte Lewis cu privire la declaraţiile cineastului pentru o publicaţie franceză în care acesta pune sub semnul întrebării veridicitatea agresiunilor sexuale de care ea îl acuză, relatează AFP.

FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

O ordonanţă din 30 august îl trimite în faţa Tribunalului corecţional din Paris, la o dată încă nestabilită, pe Roman Polanski, în vârstă de 89 de ani, niciodată judecat până acum în Franţa într-un dosar legat de aceste acuzaţii de abuzuri sexuale, potrivit Agerpres. 

Sesizarea instanţei este aproape automată în astfel de cazuri, iar fondul acuzaţiilor este examinat în şedinţă. În acest dosar va fi judecată şi directoarea publicaţiei Paris Match, care a publicat interviul dat de Roman Polanski.

Într-un lung interviu publicat de revista franceză în decembrie 2019, Roman Polanski a declarat: „Vedeţi, principala calitate a unui bun mincinos este o memorie excelentă. Charlotte Lewis este întotdeauna menţionată în lista acuzatorilor mei fără să fie sesizate vreodată aceste contradicţii”.

Charlotte Lewis, în prezent în vârstă de 55 de ani, a jucat în filmul „Pirates”, regizat de Roman Polanski în 1986.

În 2010, actriţa britanică a susţinut la Los Angeles că a fost „abuzată sexual” de regizor, în apartamentul său din Paris, la începutul anilor 1980, pe când avea 16 ani.

Polanski, vizat şi de alte acuzaţii de viol, menţionează, în interviul acordat Paris Match din 2019, „contradicţii” cu afirmaţiile ei din 2010 şi o „minciună odioasă” din partea domnişoarei Lewis, menţionând un interviu pe care ea l-a acordat în 1999 pentru tabloidul britanic News of the World.

Regizorul a subliniat următoarea propoziţie atribuită la acea vreme actriţei britanice: „Ştiam că Roman a făcut ceva greşit în Statele Unite, dar am vrut să-i fiu amantă (...) Probabil că l-am dorit mai mult decât şi-a dorit el”.

Potrivit lui Polanski, diferenţele dintre versiuni demonstrează „contradicţii” şi o „minciună odioasă” din partea actriţei.Cu toate acestea, Charlotte Lewis a contestat din 2010 veridicitatea declaraţiilor din 1999 care i-au fost atribuite.

„Multe dintre citatele care mi-au fost atribuite în articolul din News of the World nu sunt exacte”, a afirmat ea.   

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite