Cum și-a anunțat Michael Caine retragerea din actorie, la vârsta de 90 de ani. „Mă voi pensiona acum”

0
Publicat:

Michael Caine, unul dintre cei mai apreciați actori britanici, în vârstă de 90 de ani, a anunțat că se retrage din actorie după lansarea celui mai recent film al său, potrivit unui interviu acordat postului de radio BBC și citat de Reuters.

Actorul Michael Caine și-a anunțat retragerea Getty Images
Actorul Michael Caine și-a anunțat retragerea Getty Images

„Tot spun că mă voi pensiona. Ei bine, mă voi pensiona acum”, a declarat Caine într-un interviu, difuzat sâmbătă.

Decizia a venit într-un moment în care actorul și-a privit cu mândrie cariera remarcabilă și contribuția semnificativă la industria cinematografică.

Ultimul film al lui Michael Caine

În ultimul său film, intitulat „The Great Escaper”, Michael Caine joacă alături de regretata actriță Glenda Jackson, care a murit în iunie, la scurt timp după încheierea filmărilor. Pelicula este inspirată din povestea adevărată a unui veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial care evadează dintr-un azil pentru a participa la festivitățile dedicate Zilei Z, în Franța.

Michael Caine a rememorat cu bucurie experiența de a lucra alături de colegii săi și de a aduce la viață această poveste emoționantă.

„Mi-am dat seama că am jucat rolul principal într-un film și am avut cronici incredibile... Ce pot să-mi doresc mai mult?”, a mărturisit actorul, cu zâmbetul pe buze. 

O carieră remarcabilă, de peste șase decenii

De-a lungul timpului, Michael Caine a câștigat două premii Oscar pentru rolurile sale din „Hannah and Her Sisters” (1986) și „The Cider House Rules” (1999), ambele pentru cel mai bun actor în rol secundar.

În plus, el a strălucit în numeroase alte filme de referință, precum „Alfie”, „Get Carter”, „Educating Rita”, câștigându-și un loc special în inimile cinefililor din întreaga lume.

În încheierea interviului, Michael Caine a adăugat cu umor: „Singurele roluri pentru care mai sunt eligibil acum sunt bărbați de 90 de ani. Sau poate 85. Așa că m-am gândit că m-aș putea opri aici.”

Cu o carieră impresionantă ce se întinde pe mai bine de șase decenii, Michael Caine rămâne o figură iconică a cinematografiei și un actor apreciat pentru versatilitatea sa. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite