Cântărețul Gheboasă, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Ce pedeapsă riscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântărețul Gheboasă, în vârstă de 22 de ani, se află din nou în centrul atenției publice, de această dată nu pentru versurile sale, ci pentru că a ajuns în fața procurorilor. El este audiat la DIICOT Dâmbovița, în legătură cu un dosar de trafic de droguri.

Gheboasă a ajuns în fața procurorilor DIICOT FOTO Arhivă
Gheboasă a ajuns în fața procurorilor DIICOT FOTO Arhivă

Potrivit rapoartelor, Gheboasă a fost adus la audieri vineri, după ce joi seară a fost ridicat din București, de pe Bulevardul Timișoara. El este audiat în dosarul menționat.

 „Acesta a fost depistat în seara de 29.02.2024, în municipiul București, în timp ce deținea o cantitate de drog de risc. Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpații reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile”, potrivit DIICOT.

 În același dosar, o altă persoană a fost învinuită, dar pentru deținere de droguri în vederea consumului, fără să fie reținută.

Conform unui comunicat oficial, emis vineri de către DIICOT, cântărețul ar fi făcut parte dintr-o grupare de dealeri. 

În cadrul investigației, au avut loc mai multe percheziții domiciliare, în decursul zilei de vineri, 1 martie. Printre suspecții reținuți în urma perchezițiilor, se află și un minor, în vârstă de 17 ani, cercetat și pus sub acuzare pentru distribuirea de cantități de cannabis, inclusiv unor elevi, în apropierea unei școli, în luna februarie.

Materialul probator administrat în cauză a relevat faptul că inculpaţii şi-au creat o reţea stabilă de clienţi, comercializând drogul de risc cu preţul de 50 lei pentru o doză, interacţiunea între vânzător şi cumpărător realizându-se stradal”, precizează anchetatorii.

Gheboasă riscă până la doi ani de închisoare

Gheboasă este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „deținere, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu”.

  „Față de un suspect, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Acesta a fost depistat în seara de 29.02.2024, în municipiul București, în timp ce deținea o cantitate de drog de risc”, a transmis DIICOT.

În cazul lui, procurorul va dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea lui de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, iar în funcție de concluziile acestui raport, în termen de 5 zile, procurorul dispune, cu acordul consumatorului, includerea acestuia în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

De asemenea, cântărețul riscă să primească o pedeapsă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă. 

Din ancheta DIICOT a iești la suprafață faptul că suspecții au vândut sau au oferit gratuit, în diferite ocazii, cantități de canabis, unor consumatori din București și Dâmbovița, în perioada iulie 2020  – februarie 2024.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite