DIICOT a destructurat două grupări de traficanți de „Zombie” în București. Metoda prin care aduceau drogurile din Olanda

0
Publicat:

Procurorii DIICOT au declanșat o acțiune de amploare împotriva traficanților de droguri din București. 13 membri a două grupări bine organizate, specializate în aducerea de substanțe psihoactive din Olanda, au fost reținuți. Principala substanță traficată era alpha-PHiP, din care se produce drogul cunoscut sub numele de „Zombie”.

Drogul era ascuns în colete poștale FOTO DIICOT
Drogul era ascuns în colete poștale FOTO DIICOT

Operațiunea a vizat o problemă de amploare din Capitală, unde acest drog periculos și ieftin a devenit preferatul consumatorilor stradali.

Potrivit DIICOT, cei 13 traficanți au fost identificați ca facând parte din două grupări bine structurate, având roluri și ierarhii clare, dedicate obținerii de beneficii financiare din comercializarea substanței psihoactive alpha-PHiP.

„Marfa”, adusă prin poștă

Metoda de trafic era una ingenioasă: substanțele erau aduse din Olanda prin intermediul unor firme de curierat, ascunse în colete poștale. Ulterior, erau distribuite către consumatori în București prin intermediul unui sistem de vânzare piramidal, fie direct pe stradă, fie la domiciliul vânzătorului.

Specialiștii au remarcat că traficanții își maximizau profitul prin amestecarea substanțelor cu adjuvanți, astfel încât dintr-o cantitate relativ mică de alpha-PHiP puteau obține un număr impresionant de doze.

De exemplu, din aproximativ 500 de grame de alpha-PHiP se obțineau peste 20.000 de doze, comercializate ulterior la prețul de 10 lei per plic, ceea ce le genera un profit semnificativ.

În perioada 2022 - 2024, traficanții au introdus în țară peste 4 kilograme de substanțe psihoactive, alimentând cererea de droguri din Capitală.

Drogul „Zombie” reprezintă o amenințare constantă în București din cauza pericolului pe care îl prezintă și a costului său redus, fiind preferat de oamenii străzii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite