Ştirile Pro TV lansează campania „Fără părinţi, fără viitor“: „Nici războaiele nu au marcat viitorul ţării ca faptul că părinţi şi-au abandonat copiii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Lasconi prezintă dramele prin care trec copiii unei generaţii de sacrificiu FOTO Pro TV
Elena Lasconi prezintă dramele prin care trec copiii unei generaţii de sacrificiu FOTO Pro TV

Elena Lasconi prezintă din 21 iunie, în cadrul jurnalului Pro TV de la ora 17:00, o nouă campanie, „Fără părinţi, fără viitor“, menită să atragă atenţie asupra viitorului unei generaţii de copii care sunt lăsaţi în urmă din cauza mirajului Occidentului.

Ştirile Pro TV lansează campania „Fără părinţi, fără viitor“: Elena Lasconi arată dramele unei generaţii de sacrificiu: „Nici războaiele nu au marcat atât de dramatic viitorul ţării ca faptul părinţi şi-a abandonat copiii pentru mirajul Occidentului“. 

Situaţia dramatică a unei generaţii de sacrificiu 

Ştirile Pro TV, lansează din 21 iunie 2016, în cadrul jurnalului de la ora 17:00, campania „Fără părinţi, fără viitor“, semnată de Elena Lasconi, corespondent Ştirile Pro TV. Ea a pregătit o serie de reportaje care prezintă poveşti cutremurătoare ale copiilor abandonaţi de părinţii plecaţi să muncească în străinătate, adolescenţi şi tineri cu vieţi distruse - o nouă generaţie de sacrificiu.

De aproape zece ani, Europa a înlăturat graniţele pentru români, iar fenomenul migraţiei a luat amploare. Peste trei milioane de cetăţeni lucrează şi acum în Vest. În urma lor, peste 350.000 de copii au rămas… aproape ai nimănui. Elena Lasconi a vorbit cu sute de tineri care au trăit, iar mulţi încă trăiesc, departe de părinţii lor şi a bătut ţara în lung şi în lat pentru a afla adevărul despre situaţia acestor copii, care se pregătesc să intre cu adevărat în viaţă purtând povara unui trecut dramatic. 

elena lasconi pro tv

FOTO Pro TV 

„Autorităţile încearcă să ascundă situaţia reală, este ruşinos ceea ce se întâmplă“ 

„A fost cea mai dificilă campanie pe care am realizat-o în 21 de ani de jurnalism. În primul rând, am reuşit cu greu să pătrund în această lume a generaţiei abandonate. Din mai multe motive. Copiilor le e ruşine să vorbescă despre viaţa lor. Tutorii evită orice contact. Autorităţile încearcă să ascundă situaţia reală. Pentru că este ruşinos ceea ce se întâmplă. Apoi, pur şi simplu, aveam în faţă o poveste atât de dură, încât mi-era imposibil să o arăt la televizor. Aşadar, măcar aparent, am plecat la drum, deşi existau destule motive care să descurajeze un jurnalist. Poate şi de aceea, am acea satisfacţie personală după realizarea acestor reportaje. Iar asta li se datorează Alexandrei, lui Abel şi Manu, Rebecăi, lui Georgel, Ceciliei, Amaliei, Mariei şi tuturor celor care mi-au dat şansa de a le asculta povestea. Şi, poate, de a le acoperi, măcar un pic, golul pe care l-au resimţit atunci când au vrut să spună ce îi apasă şi n-au avut cui să se adreseze“, a declarat Elena Lasconi.

Aceşti tineri sunt dezorientaţi şi plini de furie, deprimaţi şi nefericiţi, infractori, alcoolici, dependenţi de droguri, mame minore şi victime ale mafioţilor. Generaţia lor intră în maturitate fără orizonturi, rănită, eşuată, aşa cum nicio altă generaţie nu a mai făcut-o până acum. 

Elena Lasconi, marcată de suferinţele copiiilor abandonaţi de părinţi 

„Pe parcursul campaniei vă voi prezenta şi poveşti cu personaje a căror identitate nu o vom dezvălui. Sunt situaţii în care am descoperit legături între copiii abandonaţi şi lumea interlopă, mafioţi extrem de periculoşi, anchetaţi de poliţie. Orice element care ar putea duce la identificarea protagoniştilor le-ar putea pune în pericol vieţile. Am sunat din primărie în primărie. Am fost prin închisori, centre de reabilitare comportamentală, la dezalcoolizare. Am mers în casele unor asistenţi maternali ori în centre pentru protecţia copilului.

Nu o să le uit niciodată privirile celor cu care am stat de vorbă.  Cred că nici războaiele nu au marcat atât de dramatic viitorul acestei ţări ca faptul că o generaţie întreagă de părinţi şi-a abandonat copiii pentru mirajul Occidentului. Am făcut mii de kilometri pentru că am vrut să aflu adevărul. De ce tu, părinte, îţi laşi cel mai de preţ dar de la Dumnezeu în urmă? De ce îl uiţi? De ce-l goneşti, când te imploră să rămâi? De ce tu, stat român, nu faci cât trebuie pentru aceste suflete ce tânjesc după atenţie? Mă tot urmăresc vorbele unei fete care îmi spunea, înghiţindu-şi lacrimile, ce a simţit atunci când s-a trezit singură: «SIMŢI CĂ NU EŞTI BUN»“,  a completat Elena Lasconi.

Poveştile acestor copiii, dramele cutremurătoare pe care le-au trăit pot fi urmărite începând de marţi, 21 iunie, la Ştirile Pro TV de la ora 17:00. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite