Paul Ipate, actor: „Mi-ar plăcea să am o emisiune în care să chem oameni valoroşi, pentru că sunt o grămadă de «vedete» care nu zic nimic“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Ipate FOTO David Muntean
Paul Ipate FOTO David Muntean

Actorul Paul Ipate (31 ani), câştigătorul celui de-al doilea sezon al reality show-ului „Ferma Vedetelor“, a fost prezent în platoul Adevărul Live, unde a dezvăluit  care au fost lecţiile învăţate în show, cum a renunţat la o carieră sportivă pentru a se dedica actoriei şi a vorbit despre problemele societăţii actuale.

Paul Ipate a recunoscut că provocarea din „Ferma Vedetelor“ a fost mai grea decât se aştepta, chiar dacă s-a pregătit psihic înainte de a intra în joc. Totuşi, actorul descrie show-ul ca pe „o experienţă foarte frumoasă“ şi se declară bucuros că a avut şansa de a face parte din ea. 

„Am învăţat foarte multe lucruri. În primul rând, am învăţat foarte multe lucruri despre oameni, mi s-au confirmat lucruri despre oameni, am învăţat lucruri despre mine. Dar cel mai mare câştig au fost lucrurile pe care le-am învăţat despre oameni, cum să-i înţeleg, cum să-i accept, cum să-i tolerez şi cum să-i iubesc în acelaşi timp“, a explicat Paul Ipate la Adevărul Live. 

Interviu Paul Ipate: „Nu sunt obişnuit şi nu sunt de acord cu regretele“

Întrebat dacă regretă vreun cuvânt sau vreun gest al căror autor a fost în „Ferma Vedetelor“, Ipate a răspuns: „Eu nu prea sunt de acord şi nu prea sunt obişnuit cu regretele. Eu sunt un om care îşi asumă absolut totul. Dacă ulterior îmi dau seama că am greşit, cer scuze, dar nu rămân cu regretul. Eu cred că regretul te ţine pe loc, e un impediment spre evoluţie. Pot învăţa din greşelile mele. Eu consider eşecul tot o victorie. Asta pentru că sunt un om pozitiv, nu sunt blocat în trecut. Deci nu regret absolut nimic din tot ce am spus şi am făcut în fermă.“

Mă bucur că oamenii au văzut în mine lucruri pe care nici măcar eu nu le vedeam   Paul Ipate, actor

Pe lângă titlul de „Fermierul anului“ şi premiul în valoare de 50.000 de euro, Paul Ipate a fost desemnat şi „cel mai harnic fermier“ prin voturile telespectatorilor. „A fost o mare bucurie şi surpriză. Sincer, a fost copleşitor. Oamenii mă opresc pe stradă şi mă felicită. Mă bucur că oamenii au văzut în mine lucruri pe care nici măcar eu nu le vedeam“, a mărturisit Ipate. 

Cât despre celebra fază în care Paul Ipate îi aplică o corecţie gramaticală lui Marcel Toader, iar mai apoi face un gest ce a fost intens comentat şi interpretat, actorul a lămurit:  „Am văzut că a circulat foarte agresiv. A fost o chestiune care a ieşit aşa, pur şi simplu, pentru că am o problemă cu gramatica. Gestul a fost involuntar, pur şi simplu îmi aranjam ochelarii.“ 

Despre Octavian Strunilă, care i-a devenit bun prieten în ferma cipriotă, Ipate spune că este „un băiat foarte mişto, are nişte valori pe care eu le respect, e un om cu coloană vertebrală, ştie ce vrea, ştie să-şi asume lucrurile şi ştie să spună lucrurilor pe nume.“ Totodată, cei doi pregătesc un proiect împreună, însă Ipate nu a dorit să ofere prea multe detalii, întucât nu este încă ceva concret.

   

Interviu Paul Ipate: „Am vrut să urmez o carieră militară“

Paul Ipate şi-a amintit şi de perioada adolescenţei, dezvăluind că nu şi-a dorit de la bun început să devină actor: „Eu am fost la un cerc de teatru de la 8 ani până pe la 14 ani. Apoi, în clasa a X-a, am luat o probă la Teatrul de Comedie, unde am jucat până în clasa a XII-a. Eu aveam altceva în cap, voiam să urmez cariera lui tata, să urmez o carieră militară. Dar, am avut o discuţie civilizată cu părinţii mei, care m-au susţinut în absolut orice, şi mi-au dat nişte sfaturi pe care le-am valorificat. Am făcut bine că am ales drumul ăsta. Cu o lună înainte de admitere m-am hotărât să dau la Teatru. A fost o decizie foarte bună şi mă bucur că am luat-o.“

Pe lângă cariera militară, Paul Ipate şi-ar mai fi dorit să facă tenis: „Cred că aş fi fost un foarte bun sportiv. Mi-a plăcut extrem de mult tenisul, mi-ar fi plăcut să urmez o carieră, dar nu a fost să fie.“ 

Paul a povestit şi cum a rămas corigent la matematică în clasa a VIII-a, după ce părinţii au decis să-l mute de la şcoala de cartier la una mai bună. „M-au dus la Spiru Haret, ori eu când am intrat în clasă, oamenii ăia făceau matematică de clasa a X-a. Oricum matematica nu a fost niciodată punctul meu forte, nu a fost materia mea preferată. În primul semestru era inevitabil să nu rămân corigent, pentru că nu înţelegeam absolut nimic. Am recuperat, dar foarte greu. Eu în continuare nu mă pricep la cifre, dau bani mai mulţi, pierd bani. Am fost cu un prieten să-mi iau o maşină şi când a trebuit să fac tranzacţia, am dat cu 25 de milioane mai mult. Noroc cu prietenul meu, care mi-a atras atenţia“, a rememorat artistul. 

Paul Ipate, câştigătorul „Ferma Vedetelor“, despre aventura din Cipru 

Interviu Paul Ipate: „În facultate, nimeni nu mă lua în filme“

Pentru Paul Ipate, facultatea rămâne cea mai frumoasă perioadă a vieţii lui: „E multă magie în facultatea de teatru, sunt oameni minunaţi, profesorii sunt altfel, îţi explică altfel lucrurile, înveţi să priveşti din mai multe perspective viaţa. Indiferent de ce oameni întâlnim, oamenii sunt frumoşi, oamenii sunt minunaţi, pentru că sunt suflete. E frumos să cunoşti povestea fiecărui om în parte.“ 

Paul Ipate a povestit şi cât de mult s-a chinuit să obţină primul rol într-un film: „Eu făceam teatru, dar nimeni nu mă lua în filme. Nici în facultate, toţi colegii mei făceau filme, scurtmetraje şi pe mine nu mă lua nimeni. «Bă, dar eu ce am? Nu sunt bun pe film? O să fac numai teatru? Vreau şi eu să fac film». Atunci am fost chemat la probă de Radu Muntean, pentru «Hârtia va fi albastră». Am dat multe probe, câştigasem şi încredere în mine, pentru că mi-am zis: «Clar, dacă au fost atâtea probe, o să primesc rolul». Am primit un telefon foarte nonşalant, pentru că nimeni nu se gândeşte să nu supere actorul, pentru că a investit, a pus suflet, şi mi s-a zis: «Băi, n-ai luat proba, dar, uite, Radu te mai cheamă la o probă pentru o reclamă. Te bagi?» M-am supărat atât de tare. «Adică, bravo, mă, voi minimalizaţi atât de tare suferinţa mea şi dorinţa mea de a juca în filmul ăsta. Eu nu vin la nicio probă, pentru nicio reclamă. Gata, nu mai fac nimic». Oamenii au tot insistat, s-au rugat de mine să merg totuşi la probă. Până la urmă, l-am sunat pe tata şi i-am zis: «Uite, mă, tată, ce fac oamenii ăştia. Nu le pasă de cât de mult am investit eu în probele astea». El mi-a zis: «E prima probă, vor mai fi şi altele, du-te la probele astea pentru reclamă». M-am dus, am luat proba pentru reclamă şi apoi Radu mi-a zis să mai vin totuşi şi la o probă pentru film. Nu se decisese, nu ştiu exact cum stăteau lucrurile atunci. Şi am luat proba. Şi am făcut filmul.“ 

paul ipate
paul ipate

Paul Ipate, în studioul Adevărul Live FOTO David Muntean 

Interviu Paul Ipate: „Nimeni nu te învaţă să gestionezi notorietatea“

Despre reclamele la Vodafone care l-au făcut celebru, Paul Ipate a explicat: „Evident că televizorul este cel mai puternic pentru oameni. Atunci eu îmi doream să mă vadă oamenii şi la teatru, şi în filme. Îmi doream o chestie imposibilă. Nimeni nu-ţi spune cum gestionezi notorietatea. Era un sentiment foarte plăcut, dar peste tot unde mergeam era numai imaginea aia, numai zona aia. Şi le spuneam oamenilor: veniţi şi la teatru, am şi nişte filme. Reclamele au avut un impact foarte puternic, a fost o promovare foarte agresivă, dar nu m-a deranjat. Doar că am vrut să le arăt oamenilor că ştiu să fac şi altceva.“ 

Mi se pare că am evoluat foarte mult în ultimii ani, dar trebuie să avem răbdare. Lucrurile frumoase şi lucrurile cu adevărat valoroase se nasc în timp şi au nevoie de multă răbdare şi multă muncă   Paul Ipate, actor

Paul Ipate este de părere că orice formă de artă ar trebui să schimbe societatea şi pe oameni: „E o iluzie, dar ar trebui să-i transforme pe oameni. Ion Cojar ne-a spus: «Gândiţi-vă că în sală poate veni un om pentru prima oară şi un om pentru ultima oară. Oamenii ăştia trebuie să plece din sală transformaţi, modificaţi, trebuie să le spuneţi ceva.» Eu cred că se pot schimba foarte mulţi oameni şi foarte multe lucruri prin artă şi prin orice transmit oamenii. O privire, un cuvânt, o strângere de mână, orice schimbă. Mi se pare că am evoluat foarte mult în ultimii ani, dar trebuie să avem răbdare. Lucrurile frumoase şi lucrurile cu adevărat valoroase se nasc în timp şi au nevoie de multă răbdare şi multă muncă. De exemplu, am văzut în stradă, la proteste, foarte mulţi oameni, nu mă aşteptam să fie atât de mulţi oameni.“ 

paul ipate
paul ipate

Paul Ipate, pus pe gânduri FOTO David Muntean 

„Încerc să fiu cât se poate de obiectiv, am ieşit şi eu în stradă, e important să ne spunem părerea ca cetăţeni, e important să ne cunoaştem drepturile şi e important să strigăm atunci când ne simţim neîndreptăţiţi. Eu sunt alergic la nedreptate, dacă văd pe cineva că este neîndreptăţit, intervin. Pe de altă parte, să nu uităm totuşi că vorbim de un nivel de corupţie care pe mine mă depăşeşte. M-am revoltat până la un anumit punct. De exemplu, după ce am citit toate investigaţiile domnului Tolontan (cazul Hexi Pharma – n.red.), OK, sunt informat, dar de acolo ce mai fac? Mă revolt până unde? Până unde duce revolta mea? Câţi oameni mai am în jurul meu care se revoltă odată cu mine? Pentru că un singur om nu e suficient. Da, ne spunem of-ul, dar dacă suntem trei oameni nu o să schimbăm nimic. Eu nu îndemn la revoltă, eu îi îndemn pe oameni să-şi cunoască drepturile, să se informeze foarte bine şi abia după aia să ţipe în stradă. Şi îi mai îndemn să acţioneze atunci când se simt neîndreptăţiţi. E dreptul lor“, a mai adăugat Paul Ipate referitor la societatea actuală. 

În finalul emisiunii, Paul Ipate a mărturisit că i-ar plăcea să aibă propria emisiune: „Dar mi-ar plăcea să fie una în care să chem oameni care vor să se exprime, să spună lucruri frumoase şi de la care, privitorii, să aibă ce să înveţe. Pentru că astăzi sunt o grămadă de vedete, d-asta nu-mi place termenul de «vedetă», mi se pare peiorativ, sună foarte urât, o grămadă de oameni cărora le dăm multă valoare şi multă importanţă, dar oamenii ăia nu zic nimic. Mi-ar plăcea să am o emisiune în care să chem oameni valoroşi, care să spună lucruri importante.“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite