Cum a ajuns Tom Hardy să facă un rol fenomenal în „The Revenant“ şi ce actor trebuia să joace iniţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul britanic Tom Hardy (38 de ani), nominalizat la premiile Oscar 2016 pentru rolul secundar din drama „The Revenant“, a dezvăluit că Leonardo DiCaprio a fost cel care i-a obţinut partitura, regizorul filmului având pe altcineva în minte.

„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass“ ocupă locul fruntaş în box office şi, în general, este filmul despre care toată lumea vorbeşte. Leoanrdo DiCaprio, care portretizează personajul principal, a acaparat întreaga atenţie, multe voci susţinând că anul acesta va primi Oscarul, şi e de înţeles că, deşi a fost aplaudat pentru prestaţie, Tom Hardy a trecut uşor neobservat. 

„Tom Hardy oferă o interpretare criminală în acest film. Răul şi ciudatul John Fitzgerald este unul dintre cele mai bune roluri din cariera sa“, „Ce e grozav la Hardy, pe lângă faptul că e un actor fenomenal, este modul în care prezintă un personaj pe care noi ar trebui, în mod logic, să-l percepem drept negativ, însă el te face să te gândeşti puţin mai mult la motivele care îl împing să facă unele lucruri, de altfel discutabile“, sunt doar câteva dintre laudele primite de actorul britanic. 

Dar, dacă nu era DiCaprio, Hardy nu ar fi jucat niciodată în acest film, care i-a adus şi o nominalizare la Oscar 2016, întrucât regizorul mexican Alejandro G. Iñárritu şi-a dorit ca „prietenul“ lui El Chapo, Sean Penn, să-l joace pe asasinul John Fitzgareld, după cum notează „The Independent“.

După cum a povestit actorul, DiCaprio l-a sunat şi i-a spus despre rolul negativ din „The Revenant“ următoarele: „Trebuie să faci rolul ăsta înainte să te implici în următorul film“, referindu-se la „Splinter Cell“, unde a primit rolul secundar. După ce a discutat cu Iñárritu şi şi-a arătat interesul de a juca încă o dată alături de DiCaprio – cei doi au mai fost colegi în „Inception“ –, actorul a semnat contractul. 

   

Drama „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“ pare să se distanţeze din pluton, primind 12 nominalizări la premiile Oscar 2016, inclusiv la cele mai importante categorii - Cel mai bun filmCel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio), Cel mai bun actor în rol secundar (Tom Hardy) şi Cel mai bun regizor (Alejandro G. Iñárritu). 

„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“ este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă doi oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit, potrivit cinemagia.ro.

Despre The Revenant mai puteţi citi şi:

Povestea reală din spatele dramei „The Revenant“: cine a fost Hugh Glass, omul mutilat de un urs grizzly şi salvat de o dorinţă viscerală de răzbunare

Leonardo DiCaprio, dezvăluiri despre rolul de Oscar din „The Revenant“: „Am mâncat ficat crud de bizon. Reacţia de dezgust se poate vedea pe ecran“

Cine este şi ce spune „ursul“ care l-a atacat pe Leonardo DiCaprio în „The Revenant“ VIDEO

Premiera săptămânii: „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass“, cu un DiCaprio încrâncenat să-şi primească în sfârşit statueta Oscar FOTO VIDEO

Cristian Tudor Popescu a criticat şi ironizat filmul „The Revenant“: „Lui DiCaprio poate ar trebui să i se dea o medalie de război, nu Oscarul“ VIDEO

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite