Leonardo DiCaprio, dezvăluiri despre rolul de Oscar din „The Revenant“: „Am mâncat ficat crud de bizon. Reacţia de dezgust se poate vedea pe ecran“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonardo DiCpario are mari şanse să câştige Oscarul pentru interpretarea din „The Revenant“ FOTO cinemagia.ro
Leonardo DiCpario are mari şanse să câştige Oscarul pentru interpretarea din „The Revenant“ FOTO cinemagia.ro

Actorul american Leonardo DiCaprio, în vârstă de 41 de ani, a mărturisit că rolul din „The Revenant“, pentru care a primit Globul de Aur şi este marele favorit la Oscar 2016, a fost cel mai dificil din cariera sa, dezvăluind greutăţile prin care a trecut pe platourile de filmare.

Într-un interviu acordat postului BBC, Leonado DiCaprio, considerat marele favorit la Oscar pentru interpretarea lui Hugh Glass din „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“, a declarat că nu va mai avea niciodată şansa de a juca într-un asemenea film, precizând că deşi a fost o experienţă incitantă, filmările s-au desfăşurat în condiţii extrem de grele.

The Revenant, filmat la temperaturi „îngrozitor de mici“

„Cu siguranţă, condiţiile în care am filmat au reprezentat principala problemă, au fost temperaturi îngrozitor de mici. Dar toţi membrii echipei acestui film – inclusiv eu – au ştiut de la bun început că s-au implicat într-un proiect incredibil de solicitant“, a precizat DiCaprio. 

Actorul a continuat subliniind că el şi echipa lui şi-au petrecut o mare parte din timpul filmărilor în zăpadă, dar acest lucru a fost palpitant. Unul dintre cele mai apreciate aspecte ale filmului este că a fost realizat doar cu ajutorul luminii naturale, iar DiCaprio a precizat că acest lucru nu a fost deloc uşor de obţinut, actorii fiind nevoiţi să lucreze sub presiune, având la dispoziţie foarte puţin timp pentru a filma.  

„Ne-am dorit să turnăm tot filmul în lumină naturală, aşa că aveam «o fereastră» de doar o oră şi jumătate, «ora de aur», la sfârşitul fiecărei zile, doar atunci puteam filma. A fost un fanatism, o tensiune imensă, pentru că repetam pe parcursul întregii zile, iar când prindeam «fereastra» trebuia să fim pregătiţi de filmare şi să şi iasă“, a povestit actorul.

DiCaprio, despre The Revenant: „Nu cred că voi mai face un astfel de film vreodată“

De altfel, DiCaprio a dezvăluit că scena în care mănâncă un ficat de bizon crud este cât se poate de reală şi dezgustătoare: „Actorul alături de care am lucrat mânca carne crudă de bizon pe tot parcursul repetiţiilor, iar mie mi-au dat un soi de clătită gelatinoasă roşie, care pur şi simplu nu părea reală. Pentru minte nu era autentică. Am vrut să fie real şi am folosit şi eu acel ficat uriaş. A fost complet dezgustător. Reacţia mea se poate vedea pe ecrane. Nu o să mai fac asta niciodată!“

„Nu ştiu dacă voi mai trăi experienţa unui astfel de film vreodată. De fapt, sunt aproape sigur că nu se va mai întâmpla“, a mai spus DiCaprio.

Amintind de cele 12 nominalizări la Oscar 2016, inclusiv a lui, pentru Cel mai bun actor în rol principal, DiCaprio a declarat: „Adevărul este că am mai fost în situaţii asemănătoare, când am considerat că filme sau interpretări, fie ale mele sau ale altor colegi, ar trebuie să fie nominalizate, mai apreciate de public sau criticii să scrie mai mult despre ele. Dar este în afara controlului tău. Tu nu poţi face decât să oferi tot ce ai mai bun. Ştiind că am făcut un film care mi-a răpit o bună bucată din viaţă, că am fost devotaţi acestui proiect, mai ales în ceea ce priveşte concentrarea, ştiu că am făcut tot ce a fost posibil – să văd cum filmul a primit atât de multe nominalizări, nu numai că mă bucură, dar îmi demonstrează că oamenii sunt dornici să vadă şi altfel de filme“, a explicat DiCaprio.

   

image

Leonardo DiCaprio a primit un Glob de Aur pentru rolul lui Hugh Glass FOTO cinemagia.ro 

The Revenant, 12 nominalizări la Oscar 2016

Pentru interpretarea din „The Revenant“, Leonardo DiCaprio a primit un Glob de Aur, dar şi trofeul Critics' Choice, iar presa de specialitate dă drept sigură o primă victorie a actorului la gala Oscar 2016. De asemenea, filmul este nominalizat la 12 categorii, inclusiv Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor (Alejandro González Iñárritu).

„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“ este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit, potrivit cinemagia.ro.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite