Cine este şi ce spune „ursul“ care l-a atacat pe Leonardo DiCaprio în „The Revenant“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonardo DiCaprio are parte de clipe terifiante într-una dintre cele mai intense scene din filmul „The Revenant“, atunci când este atacat şi aproape ucis de un urs. Cascadorul care a dat viaţă ursului a făcut câteva dezvăluiri despre rolul său.

La scena în care Leonardo DiCaprio este atacat de un urs, în filmul „The Revenant“, au participat actorul, dublura sa şi un cascador într-un costum albastru transpus pe marele ecran, cu ajutor efectelor speciale, într-un urs. Glenn Ennis este cascadorul amintit, acesta îmbrăcând un costum special cu ajutorul căruia a putut realiza secvenţa brutală din peliculă, în care DiCaprio aproape că este ucis de un urs. Ennis are 51 de ani şi a lucrat şi la filme precum „Freddy vs Jason“ şi „Watchmen“, arată „The Guardian“, fiind în acest domeniu timp de 15 ani. Ennis a mai aparut şi ca dublură pentru Jason Mamoa în „Game of Thrones“.

„La repetiţii purtam un costum albastru care avea şi un cap de urs. Evident, eu nu apar în film, băieţii de la efecte speciale m-au transformat într-un urs. Alejandro Iñárritu a cerut ca ursul albastru să se mişte exact ca unul real, a fost esenţial să aibă aceleaşi nuanţe pe care le are orice urs. Trebuia să fie cât mai autentic posibil“, spune Glenn Ennis. „Am fost doi cascadori care am repetat pentru rolul acesta. Celălalt a ajuns la spital din cauza epuizării. E greu să alergi şi cu mâinile şi cu picioarele, să muşti pe cineva şi să îl arunci de colo-colo“, a mai declarat el.

În pregătirea sa, Ennis a vizionat clipuri video cu urşi în timp ce atacă prada, totul pentru a le studia trăsăturile şi modul în care se deplasează. Cascadorul a comparat antrenamentul cu un joc de-a şoarecele şi pisica. „Interesant este că atacul unui urs începe prin a fi unul violent, după care animalul se calmează, face o pauză şi redevine violent. Ursul face tot spectacolul, este o creatură lipsită de emoţii, nu cred că are de ce să se teamă“, povesteşte Ennis.

image

Scena în care Leonardo DiCaprio este atacat de urs în „The Revenant“ FOTO Captură video

Acelaşi cascador a dezvăluit că dublura lui Leonardo DiCaprio a fost cea cu care a repetat în mare parte. „Am petrecut mai mult timp cu dublura lui, dar şi el venea şi repeta cu mine pentru în unele părţi era nevoie de el, să înveţe“, a dezvăluit acesta.

image

Leonardo DiCaprio a petrecut cinci ore la machiaj pentru a fi „rănit“ FOTO Bored Panda

Scena despre care se vorbeşte cel mai mult când vine vorba despre „The Revenant“ este cea a atacului unui urs asupra lui Leonardo DiCaprio. Scena a generat şi o controversă pe reţelele sociale, acolo unde o recenzie inexactă a sugerat că personajul interpretat de DiCaprio ar fi violat de urs. „Oamenii fără viaţă, cred, au pornit această discuţie. Am petrecut mult timp luându-l pe Leo în braţe, dar era doar consensual“, arată Glenn Ennis. Scena a ridicat semne de întrebări şi în rândul experiţilor în supravieţuire. În film, DiCaprio face pe mortul pentru a evita să fie rănit şi mai mult de animal. Ray Mears, expert în tehnici de supravieţuire, susţine că aceasta ar fi o modalitate probabilă prin care oricine ar scăpa cu viaţă în eventualitatea unui asemenea atac.

Cu siguranţă, Leonardo DiCaprio, care a fost distribuit în rolul principal, a avut parte de cea mai intensă experienţă. Suferinţele lui DiCaprio în numele artei se pot rezuma astfel: a fost târât, cu faţa în jos, pe o câmpie îngheţată în timpul unei scene de luptă, s-a aruncat în râuri îngheţate şi a fost nevoit să mănânce ficat crud de bizon. Declaraţiile lui DiCaprio despre încercările prin care a trecut la filmări le puteţi găsi aici

Pentru toate acestea a fost recompensat cu un Glob de Aur şi o nominalizare la Oscar 2016, pe care are toate şansele să o transforme în victorie. Mai mult, „The Revenant“ a mai primit alte 11 nominalizări, inclusiv la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Alejandro González Iñárritu) şi Cel mai bun actor în rol secundar (Tom Hardy). Lista completă a nominalizărilor la Oscar 2016 poate fi consultată aici

Leonardo DiCaprio a trecut prin iad pentru a-l portretiza pe vânătorul Hugh Glass în drama „The Revenant“, care a primit 12 nominalizări la premiile Oscar 2016, dar a fost atât de dură şi povestea reală, pe care se bazează filmul? Puteţi citi povestea reală a filmului aici.

Cum se va termina filmul lui Iñárritu, rămâne de văzut vineri, 22 ianuarie, când „The Revenant“ are premiera în cinematografele din România. Putem doar spera că el, DiCaprio şi toţi cei implicaţi nu au suferit în zadar. Imagini inedite de pe platourile de filmare puteţi vedea aici.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite