Dieta care vindeca depresia. Ce spun nutriţioniştii

Dieta care vindeca depresia. Ce spun nutriţioniştii

Când te simţi obosit, îngrijorat, când nu te poţi bucura de lucrurile bune care ţi se întâmplă ai nevoie de ajutor! Până identifici cauzele dispoziţiei tale mai puţin bune, adopta dieta care vindeca depresia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu trebuie să suferi de depresie că să le consumi din ce în ce mai des. Beneficiile pe care le aduce organismului sunt incontestabile. De aceea, este o decizie înţeleaptă să mizezi pe dieta care vindeca depresia, mai ales când ai zile încărcate, dormi puţin şi interupt sau eşti în plina recuperare după o afecţiune. N-o să-ţi rezolve problemele, însă te vă ajuta să ai o dispoziţie mai buna, să nu te mai simţi aşa de încordat, scrie thelist.com.

Nucile, surse de serotonina

Un loc fruntaş în top III cele mai eficiente alimente care vindeca depresia îl ocupa nucile şi alunele. Aceste fructe uscate sunt bogate în triptofan, un aminoacid de care corpul are nevoie pentru a stimula eliberarea de serotonina. Cercetătorii spanioli au descoperit că cei care consuma des nuci şi alune au un nivel mai mare de serotonina în corp. Conform definiţiei, serotonina este un neurotransmiţător prezent în mai multe organe, incluzând sistemul nervos central, şi are un rol important în apariţia depresiei şi a anxietăţii, din cauza dereglărilor chimice pe care le produce.

Ciocolata neagra şi boabele de cacao diminuează stresul

Daca vrei să scapi de stres, mănâncă ciocolata neagra sau consuma o băutură pe baza de cacao. Acestea cresc secreţia de serotonina, supranumita şi „hormonul fericirii“, ceea ce înseamnă o stare de spirit mai buna.

Mai multe informaţii pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: