Când îţi pot face rău băuturile bune?

Când îţi pot face rău băuturile bune?

Laptele, cafeaua şi vinul îţi pot afecta sănătatea, deşi în mod normal sunt considerate bune. Efectul nociv apare pe fondul unor afecţiuni preexistente sau din cauza unor condiţii speciale. Află când trebuie să fii precaut!

Ştiri pe aceeaşi temă

Consumul de vin scade fertilitatea, sucurile naturale conţin fructoză care poate da crize de hiperglicemie, în timp ce laptele, care declanşează intoleranţa la lactoză, face rău mai des copiilor.

Faptul că excesul de alcool dăunează sănătăţii este cunoscut, dar acesta este nociv, în special  gravidelor.  Când esşti însărcinată, din cauza alcoolului rişti naşteri premature, bebeluşii pot avea greutate mică la naştere şi pot prezenta malformaţii congenitale pentru că acesta alterează materialul genetic şi intervine în dezvoltarea normală a fătului. De aceea, consumul unei băuturi considerate medicament, cum este vinul, este interzis în sarcină.

Cafeaua poate favoriza leşinul

Este bogată în antioxidanţi care ajută organismul să lupte cu factorii nocivi de mediu, pe termen scurt creşte concentrarea şi ajută performanţele intelectuale. Dar, consumată pe fondul suprasolicitării, cafeaua poate da crize de spasmofilie, vertijuri, lipotimii şi tahicardii.  În plus, cafeaua conduce la deshidratare prin efectul diuretic dar şi prin faptul că accentuează transpiraţia. Odată cu apa eliminată din corp se pierde calciu şi magneziu, fenomen ce favorizează declanşarea crizelor de spasmofilie. Mai mult de două ceşti de cafea pe zi pot face rău, iar efectul nociv se produce prin asocierea cu oboseala accentuată, consumul de  tutun şi dezechilibre deja existente în organism.

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: