Afecţiuni cauzate de munca de birou

Afecţiuni cauzate de munca de birou

Activitatea desfăşurată zilnic la birou duce la formarea unei coloane vertebrale inflexibile şi uşor de vătămat.

Munca de birou ne poate predispune la foarte multe probleme de sănătate. Printre acestea amintim durerile de spate, umeri sau picioare, obezitate, diabet, boli de inimă, afecţiuni musculo-scheletice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mult de atît, statul prelungit într-o poziţie incorectă poate să provoace bursită sau chiar şi artrită.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este acela că microbii sunt peste tot la birou. De la tastatură unde putem găsi adevărate focare de infecţie, până la clanţe, butoanele lifturilor.

Sindromul de tunel carpian

Scrisul la tastatură poate favoriza apariţia sindromului de tunel carpian, o afecţiune ce provoacă dureri la nivelul încheieturilor, în unele cazuri chiar şi a braţelor.

Spasme musculare şi dureri cronice de cap

Munca de birou presupune şi o ţinută adecvată, iar tocurile ar trebui să fie nelipsite. Utilizarea lor pe termen lung poate provoca spasme musculare la nivelul gambelor mai ales, dar şi dureri de cap, datorită poziţiei incorecte a coloanei.

Afecţiuni olfactive

Statul cu ochii în calculator o perioadă îndelungată zi de zi  poate avea un efect negativ asupra vederii, provocând totodată şi cumplitele migrene. Chiar daca aceste efecte sunt temporare, riscul este unul foarte mare ca în timp să devină permanente.

Creşterea în greutate

Nu puţine sunt zilele în care termenele limită ne dau mari bătăi de cap, astfel că masa de prânz se transformă într-o gustare rapidă în faţa monitorului. În acest fel nu mai suntem atenţi la ceea ce mâncăm, iar stresul că trebuie să terminăm într-un timp anume ne poate face chiar să sărim peste mesele din timpul zilei. Acest fapt, bineînţeles, ajută la dereglarea organismului.

Află pe clicksanatate.ro ce alte boli sunt favorizate de lucrul la birou!

Transpiri în exces indiferent de vreme? Iată de ce!

Ponturi să alungi cârceii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările