Remedii pentru durerile de spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durerile de spate au numeroase cauze, de la postura incorectă şi timpul îndelungat petrecut pe scaun la birou, până la diverse afecţiuni ale coloanei vertebrale. Sunt supărătoare şi se pot agrava. Ai la îndemână câteva soluţii pentru a ameliora simptomele neplăcute.

Încearcă să faci mai multă mişcare

O minte sănătoasă are nevoie de un corp sănătos, aşa că atunci când simţi că nu te mai poţi concentra din cauza durerii, fă-ţi timp pentru puţină mişcare. Fie că alegi să mergi pe jos câteva minute în plus, în drumul spre casă, sau găseşti câteva exerciţii uşoare pe care să le poţi practica zilnic, încearcă să faci mai multă activitate fizică. Chiar şi o ieşire cu câinele prin parc este binevenită. Timpul îndelungat petrecut pe scaun sau în picioare fac mult rău spatelui tau, aşa că este indicat să îţi schimbi poziţia la fiecare oră sau să faci scurte pauze de dezmorţire.

Păstrează o postură corectă                

Cu siguranţă că, în copilărie, ai auzit cel puţin o dată îndemnul „Stai drept!“. Este un îndemn de care e bine să ţii seama. O poziţie incorectă duce la numeroase afecţiuni ale coloanei vertebrale. Ai grijă să îţi corectezi postura de fiecare dată când conştientizezi că nu stai cum trebuie. Atunci când lucrezi, încearcă să îţi reglezi scaunul astfel încât să nu îţi solicite prea mult muşchii gâtului.

Descoperă şi alte remedii pentru durerile de spate pe clickpentrufemei.ro.

5 paşi ca să-ţi fortifici ficatul
De ce scrâşneşti din dinţi în somn

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite