Supa de varză. Cât de sănătos este un astfel de regim de slăbire

Supa de varză.
Cât de sănătos este un astfel de regim de slăbire

Supa de varză este, probabil, cea mai fadă mâncare inventată vreodată

Supa de varză este considerată una dintre cele mai eficiente metode de a pierde rapid în greutate. Regimul alimentar este însă foarte fad şi implică riscuri de sănătate. Care sunt acestea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cât de mult şi de bine te ajută să slăbeşti banala supă de varză, poate cea mai fadă mâncare inventată vreodată? Şi, mai ales, pentru câtă vreme?

Specialiştii de la Mayo Clinic apreciază că un astfel de regim alimentar implică aşa cum îi spune şi numele consumarea unor cantităţi mari de varză fiartă, timp de şapte zile consecutive. În acest răstimp, se mai pot mânca fructe şi legume, carne de pui, de vită, orez brun, după un program alimentar foarte bine stabilit.

Dieta cu supă de varză de trei ori pe zi limitează drastic caloriile şi poate fi o metodă rapidă de a pierde în greutate, dar nu este indicată mai mult de o săptămână. Pentru că odată cu grăsimea, organismul pierde şi apă şi masă musculară, aşa cum se întâmplă şi în cazul celorlalte regimuri alimentare. Mai mult decât atât, supa de varză este săracă în carbohidraţi complecşi, în proteine, minerale şi vitamine, motiv pentru care  - lipsindu-ne nutrienţii importanţi - ne putem simţi obosiţi şi lipsiţi de energie.

Dieta cu supa de varză mai are şi alte dezavantaje. Ea este bogată în sodiu şi predispune şi la flatulenţă. Plus că, odată întrerupt acest regim alimentar recâştigăm foarte uşor kilogramele pierdute.

În concluzie, mai spun specialiştii, regimurile alimentare fade pot fi tentante dintr-un punct de vedere, dar ceea ce ar trebui să schimbăm cu adevărat dacă vrem o slăbire pe termen lung este stilul de viaţă. Adică, ar trebui să învăţăm să facem alegeri alimentare sănătoase şi să ne mişcăm mai mult.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările