Dietele vegane pot afecta inteligenţa

Dietele vegane pot afecta inteligenţa

Deşi vegetarienii stau mai bine cu sănătatea inimii, se pare că o dietă vegană implică multe compromisuri în ceea ce priveşte nutrienţii esenţiali necesari unui creier sănătos. Regimul vegan nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor, femeilor însărcinate sau celor care alăptează.

„Din păcate, mâncăm după gust şi nu după nutrient“. Ce funcţionează dacă ne pasă de sănătate

„Din păcate, mâncăm după gust şi nu după nutrient“. Ce funcţionează dacă
ne pasă de sănătate

Medicina de precizie presupune personalizarea actului medical şi abordarea bazată pe ştiinţă, „păreriştii“ din zona medicală fiind dăunători sănătăţii, atrag atenţia medicii specialişti. Stilul de viaţă este responsabil pentru 70% din bolile de care suferim şi sfârşim, restul îl reprezintă predispoziţiile genetice şi accidentele.

„Dietele fără fibre duc la constipaţie“. Trei sfaturi utile de Sărbători pentru pacienţii care suferă de hemoroizi

„Dietele fără fibre duc la constipaţie“. Trei sfaturi utile de Sărbători pentru pacienţii
care suferă de hemoroizi

Târguri de Crăciun, colindători, mese îmbelşugate de pe care nu lipsesc cârnaţii, sarmalele, dulciurile şi vinul fiert. Acelaşi răsfăţ ne aşteaptă şi de Revelion. Dar excesele alimentare şi greşelile care se fac în această perioadă pun la grea încercare sistemul digestiv şi agravează suferinţa celor care au hemoroizi. Ce sfaturi au medicii specialişti.

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic ortoped specializat în traumatologie sportivă: „Dacă nu alergi eficient, grăsimea rămâne pe burtă“

Dr. Ion Bogdan
Codorean, medic ortoped specializat în traumatologie sportivă:

„Dacă nu alergi
eficient, grăsimea rămâne pe burtă“

Alergatul – poate cea mai ieftină şi mai la îndemână formă de mişcare – ne poate face mai supli şi mai sănătoşi dacă îl practicăm inteligent, chiar şi toamna. Important este să facem o pregătire a întregului corp, să ne personalizăm tehnica de alergare şi să purtăm încălţări potrivite, subliniază dr. Ion Bogdan Codorean

Sunt zile în care e tare greu să fii femeie. Nici nu vă gândiţi voi care sunt acele zile şi săriţi repede crezând că… Nu, sunt zile obişnuite. Dar te întrebi: dacă îţi e greu să fii femeie e ceva greşit în asta? Poate o fi chiar cuvântul în sine, poate e presiunea prea mare pentru un cuvânt atât de simplu, compus din doar şase litere.

acum 4 ani · comentarii (6)

O lecţie de fairplay a oferit Federaţia Română de Culturism şi Fitness, care a reuşit să adune, la Ploieşti, zeci şi zeci de tineri interesaţi să îşi compare eforturile personale anterioare cu acelea ale altor juni şi june, care au acceptat, din start, rezultatele stabilite de un juriu a cărui probitate profesională a fost garantată de Gabriel Toncean, preşedintele federaţiei menţionate şi de Alexandru Badea, secretarul general.

acum 3 ani · comentarii (0)

De ce te-am abordat? Te invit să păşeşti cu mine într-o călătorie imaginară în universul…emoţiilor, gândurilor şi al atitudinilor tale. Hai să ne gândim care e fraza cu care te-ai întâlnit adesea de-a lungul vieţii referitoare la alegerile alimentare. „Suntem ceea ce mâncăm“ este una dintre ele, nu? Bun. Rămâi acolo.

acum 4 ani · comentarii (2)

Cu vreo 20 de ani înaintea raportului OMS, afumătoarea bunicului gemea de mulţi metri de cârnaţi de porc, de tobă, vereş (sângerete) şi de măietec (Leberwurst). Murăturile erau un deliciu iute ardelenesc, iar legumele din grădină, ale căror seminţe erau păstrate cu grijă an de an, erau suculente, mari şi cu o tentă de dulceaţă greu de explicat altfel decât prin a spune că trimitea o gâdilitură plăcută de la palatin în jos, pe şira spinării.

acum 4 ani · comentarii (6)

Am lipsit ceva timp din patrie şi mai, mai să mă sting de dor; când eşti departe, România îţi apare ca o gură de rai pe un picior de plai, cu peisaje magnifice şi oameni ospitalieri, săritori si plini de umor, încingând veseli micii şi fleicile pe grătare şi făcând haz de necaz. Sigur că începi să te gândeşti că memoria ta e idilică încă de la coada de îmbarcare pentru Bucureşti, care are aer de low cost indiferent cu ce companie zbori.

acum 5 ani · comentarii (2)

Supraponderabilitatea sau obezitatea reprezintă o adevarată „epidemie” a zilelor noastre. Cauze? Dincolo de cauzele medicale (dereglări endocrine, afecţiuni psihoafective), principala cauză a kilogramelor în plus este stilul de viaţă nesănătos-alimentaţie în exces, hipercalorică (dar săracă în nutrienţi), asociată cu lipsa mişcării. Cum putem slăbi natural cu ajutorul plantelor?

acum 5 ani · comentarii (1)

Un studiu realizat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea Extremadura din Spania demonstrează posibilele efecte benefice ale berii fără alcool asupra calităţii somnului. În urma cercetărilor s-a evidenţiat o îmbunătăţire în acest domeniu în rândul femeilor care consumă o cantitate de 333 ml bere fără alcool (333 ml, cu 0% alcool).

acum 6 ani · comentarii (0)

Mitul tinereţii fără bătrânţe a fascinat omenirea încă din antichitate; din cele mai vechi timpuri au fost căutate poţiunile magice care pot opri îmbătrânirea. În zilele noastre cred că suntem mult mai aproape de acest obiectiv sau, cel puţin, ar trebui să fim. Speranţa de viaţă a crescut progresiv, oameni trecuţi de 50 ani sunt mai activi, de multe ori, decât tineri de 30 ani, au mai multă dorinţă de viaţă, de muncă, de comunicare.

acum 6 ani · comentarii (1)

Sărbătorile au trecut, dar kilogramele în plus au rămas, la fel ca şi tulburările de digestie, de tranzit. Nu este momentul să trecem de la exces la restricţie alimentară, nu vom face decât să ne dereglam şi mai mult procesele de digestie şi metabolismul. Tot ce trebuie să facem este să adoptăm câteva „reguli” simple şi uşor de urmat:

acum 6 ani · comentarii (0)

Pînă la pubertate, eram aproape anorexic. Am fotografii de pînă la 12 ani care par a fi făcute cu un aparat Roentgen: mi se văd coastele ca la o radiografie. După 14 ani, martirizat de obscure jocuri hormonale, am început să mă îngraş. În adolescenţă, am slăbit din nou. Apoi m-am reîngrăşat. Oricum, foarte devreme, am devenit un melancolic căutător de diete.

acum 6 ani · comentarii (171)