Îndureraţi consumatori, întristată adunare, ne-am întâlnit aici ca să comemorăm intrarea cârnaţilor, kaizerului şi slăninuţei afumate în nefiinţă, că nu ne mai lasă OMS să le mâncăm fiindcă DAU CANCER. Ce ştiinţific şi precis! fix ca pe site-urile de analfabeţi, să nu aibă nimeni dubii!
Sunt zile în care e tare greu să fii
femeie. Nici nu vă gândiţi voi care sunt acele zile şi săriţi repede
crezând că… Nu, sunt zile obişnuite. Dar te întrebi: dacă îţi e greu să
fii femeie e ceva greşit în asta? Poate o fi chiar cuvântul în sine,
poate e presiunea prea mare pentru un cuvânt atât de simplu, compus din
doar şase litere.
Inelul gastic virtual produce aceleaşi efecte precum cel real, doar că nu există. Mai concret, prin hipnoterapie putem convinge mintea subconştientă că există un inel montat pe stomacul nostru fără ca vreo operaţie să aibă loc.
Este vară şi pepenii sunt la mare căutare. La noi un kilogram de pepene este un leu. La alţii poate fi mult mai scump. Aţi plăti circa 150 USD pentru un pepene? Japonezii plătesc. Hai să vedem în ce condiţii.
Zilnic, lucrez cu zeci de pacienţi
care au nevoie de kinetoterapie, fie pentru a se pregăti de o intervenţie, fie
pentru a se recupera după una, astfel încât pot estima cu tristeţe că peste 80%
dintre probleme medicale se datorează sedentarismului.
O lecţie de fairplay a oferit Federaţia Română de Culturism şi Fitness, care a reuşit să adune, la Ploieşti, zeci şi zeci de tineri interesaţi să îşi compare eforturile personale anterioare cu acelea ale altor juni şi june, care au acceptat, din start, rezultatele stabilite de un juriu a cărui probitate profesională a fost garantată de Gabriel Toncean, preşedintele federaţiei menţionate şi de Alexandru Badea, secretarul general.
De ce te-am abordat? Te invit să păşeşti cu mine într-o călătorie imaginară în universul…emoţiilor, gândurilor şi al atitudinilor tale. Hai să ne gândim care e fraza cu care te-ai întâlnit adesea de-a lungul vieţii referitoare la alegerile alimentare. „Suntem ceea ce mâncăm“ este una dintre ele, nu? Bun. Rămâi acolo.
Cu vreo 20 de ani înaintea raportului OMS, afumătoarea bunicului gemea de mulţi metri de cârnaţi de porc, de tobă, vereş (sângerete) şi de măietec (Leberwurst). Murăturile erau un deliciu iute ardelenesc, iar legumele din grădină, ale căror seminţe erau păstrate cu grijă an de an, erau suculente, mari şi cu o tentă de dulceaţă greu de explicat altfel decât prin a spune că trimitea o gâdilitură plăcută de la palatin în jos, pe şira spinării.
Am lipsit ceva timp din patrie şi mai, mai să mă sting de dor; când eşti departe, România îţi apare ca o gură de rai pe un picior de plai, cu peisaje magnifice şi oameni ospitalieri, săritori si plini de umor, încingând veseli micii şi fleicile pe grătare şi făcând haz de necaz. Sigur că începi să te gândeşti că memoria ta e idilică încă de la coada de îmbarcare pentru Bucureşti, care are aer de low cost indiferent cu ce companie zbori.
Supraponderabilitatea sau obezitatea reprezintă o adevarată „epidemie” a zilelor noastre. Cauze? Dincolo de cauzele medicale (dereglări endocrine, afecţiuni psihoafective), principala cauză a kilogramelor în plus este stilul de viaţă nesănătos-alimentaţie în exces, hipercalorică (dar săracă în nutrienţi), asociată cu lipsa mişcării. Cum putem slăbi natural cu ajutorul plantelor?
Un studiu realizat în cadrul
Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea Extremadura din Spania demonstrează posibilele efecte benefice
ale berii fără alcool asupra calităţii somnului. În urma cercetărilor s-a
evidenţiat o îmbunătăţire în acest domeniu în rândul femeilor care consumă o
cantitate de
333 ml bere fără alcool (333 ml, cu 0% alcool).
Mitul tinereţii fără bătrânţe a fascinat omenirea încă din antichitate; din cele mai vechi timpuri au fost căutate poţiunile magice care pot opri îmbătrânirea. În zilele noastre cred că suntem mult mai aproape de acest obiectiv sau, cel puţin, ar trebui să fim. Speranţa de viaţă a crescut progresiv, oameni trecuţi de 50 ani sunt mai activi, de multe ori, decât tineri de 30 ani, au mai multă dorinţă de viaţă, de muncă, de comunicare.
Sărbătorile au trecut, dar kilogramele în plus au rămas, la fel ca şi tulburările
de digestie, de tranzit. Nu este momentul să trecem de la exces la
restricţie alimentară, nu vom face decât să ne dereglam şi mai mult
procesele de digestie şi metabolismul. Tot ce trebuie să facem este să adoptăm câteva „reguli” simple şi uşor de urmat:
S-a demonstrat că un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol HDL, supranumit „colesterolul bun”.
Berea este una dintre cele mai vechi şi mai populare băuturi produsă din ingrediente naturale, care a ajuns să facă parte din dieta zilnică a multora dintre noi.
Corecta rehidratare dupa depunerea de efort fizic este insa esentiala pentru restabilirea echilibrului hidro-mineral al organismului.
Ca şi pâinea, berea este rodul acţiunii miraculoase a drojdiei, care transformă orzul, într-un proces complet natural de fermentaţie.
Pentru o dietă sănătoasă şi echilibrată nu uita de rolul important pe care îl joacă fibrele în buna funcţionare a organismului tău!
Pînă la pubertate, eram aproape anorexic. Am fotografii de pînă la 12
ani care par a fi făcute cu un aparat Roentgen: mi se văd coastele ca la
o radiografie. După 14 ani, martirizat de obscure jocuri hormonale, am
început să mă îngraş. În adolescenţă, am slăbit din nou. Apoi m-am
reîngrăşat. Oricum, foarte devreme, am devenit un melancolic căutător de
diete.
Cercetări efectuate în ultimele decenii au
indicat faptul că berea, consumată cu moderaţie are efecte benefice asupra oganismului uman.
Cercetările internaţionale demonstrează numeroase efecte benefice ale consumului moderat de bere. Mai jos, o listă cu cele mai importante beneficii:
Puţine lucruri mă intriga mai mult decât acest marketing agresiv al „produselor pentru slăbit” şi a aşa-ziselor suplimente pentru sportivi. Fac sport de aproape 30 de ani şi predau de 17 şi, în toată această perioada, nu am consumat şi nu am încurajat consumul acestor produse.