Topul alimentelor care creează dependenţe şi contribuie la apariţia obezităţii 4

De Ziua Europeană Împotriva Obezităţii, celebrată în 22 mai, Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie, a făcut un top 5 al celor mai periculoase alimente care creează dependenţe alimentare nesănătoase  care conduc la obezitate dar şi un top 5 al alimentelor sănătoase pe care să le integrăm în alimentaţia zilnică pentru a putea contracara efectul alimentelor adictive.

Topul alimentelor care creează
dependenţe şi contribuie la apariţia obezităţii Vezi comentarii 4

Obezitatea aduce cu ea o serie de probleme de sănătate. Ce boli pot declanşa kilogramele în plus

Obezitatea
aduce cu ea o serie de probleme de sănătate. Ce boli pot declanşa
kilogramele în plus

În ultimele trei decenii se constată o creştere alarmantă a cazurilor de supraponderabilitate şi obezitate în rândul populaţiei, indiferent de vârstă, sex sau clasă socială. Din pricina accesului facil la o alimentaţie bogată în grăsimi şi zahăr, avem, mai mult ca niciodată, un procent semnificiativ de persoane care au depăşit deja pragul obezităţii. Acest lucru vine la pachet cu o serie de probleme de sănătate ce pot duce chiar la deces.

Experţii britanici afirmă că răspândirea globală a bolilor autoimune se datorează „dietei occidentale” bogate în alimente de tip fast-food

Experţii britanici afirmă că răspândirea globală a bolilor autoimune se datorează „dietei occidentale” bogate în alimente de tip fast-food

Numărul de cazuri de boli autoimune creşte în ţările în care în trecut nu au fost observate niciodată astfel de boli. Iar adoptarea dietelor în ”stil occidental” prin consumul de alimente de tip fast-food,  este un factor important care a contribuit la creşterea predispoziţiei la unele persoane pentru bolile autoimune, conform unor cercetări realizate de experţii britanici.

Sunt zile în care e tare greu să fii femeie. Nici nu vă gândiţi voi care sunt acele zile şi săriţi repede crezând că… Nu, sunt zile obişnuite. Dar te întrebi: dacă îţi e greu să fii femeie e ceva greşit în asta? Poate o fi chiar cuvântul în sine, poate e presiunea prea mare pentru un cuvânt atât de simplu, compus din doar şase litere.

acum 7 ani · comentarii (6)

O lecţie de fairplay a oferit Federaţia Română de Culturism şi Fitness, care a reuşit să adune, la Ploieşti, zeci şi zeci de tineri interesaţi să îşi compare eforturile personale anterioare cu acelea ale altor juni şi june, care au acceptat, din start, rezultatele stabilite de un juriu a cărui probitate profesională a fost garantată de Gabriel Toncean, preşedintele federaţiei menţionate şi de Alexandru Badea, secretarul general.

acum 5 ani · comentarii (0)

De ce te-am abordat? Te invit să păşeşti cu mine într-o călătorie imaginară în universul…emoţiilor, gândurilor şi al atitudinilor tale. Hai să ne gândim care e fraza cu care te-ai întâlnit adesea de-a lungul vieţii referitoare la alegerile alimentare. „Suntem ceea ce mâncăm“ este una dintre ele, nu? Bun. Rămâi acolo.

acum 6 ani · comentarii (2)

Cu vreo 20 de ani înaintea raportului OMS, afumătoarea bunicului gemea de mulţi metri de cârnaţi de porc, de tobă, vereş (sângerete) şi de măietec (Leberwurst). Murăturile erau un deliciu iute ardelenesc, iar legumele din grădină, ale căror seminţe erau păstrate cu grijă an de an, erau suculente, mari şi cu o tentă de dulceaţă greu de explicat altfel decât prin a spune că trimitea o gâdilitură plăcută de la palatin în jos, pe şira spinării.

acum 7 ani · comentarii (6)

Am lipsit ceva timp din patrie şi mai, mai să mă sting de dor; când eşti departe, România îţi apare ca o gură de rai pe un picior de plai, cu peisaje magnifice şi oameni ospitalieri, săritori si plini de umor, încingând veseli micii şi fleicile pe grătare şi făcând haz de necaz. Sigur că începi să te gândeşti că memoria ta e idilică încă de la coada de îmbarcare pentru Bucureşti, care are aer de low cost indiferent cu ce companie zbori.

acum 7 ani · comentarii (2)

Supraponderabilitatea sau obezitatea reprezintă o adevarată „epidemie” a zilelor noastre. Cauze? Dincolo de cauzele medicale (dereglări endocrine, afecţiuni psihoafective), principala cauză a kilogramelor în plus este stilul de viaţă nesănătos-alimentaţie în exces, hipercalorică (dar săracă în nutrienţi), asociată cu lipsa mişcării. Cum putem slăbi natural cu ajutorul plantelor?

acum 8 ani · comentarii (1)

Un studiu realizat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea Extremadura din Spania demonstrează posibilele efecte benefice ale berii fără alcool asupra calităţii somnului. În urma cercetărilor s-a evidenţiat o îmbunătăţire în acest domeniu în rândul femeilor care consumă o cantitate de 333 ml bere fără alcool (333 ml, cu 0% alcool).

acum 8 ani · comentarii (0)

Mitul tinereţii fără bătrânţe a fascinat omenirea încă din antichitate; din cele mai vechi timpuri au fost căutate poţiunile magice care pot opri îmbătrânirea. În zilele noastre cred că suntem mult mai aproape de acest obiectiv sau, cel puţin, ar trebui să fim. Speranţa de viaţă a crescut progresiv, oameni trecuţi de 50 ani sunt mai activi, de multe ori, decât tineri de 30 ani, au mai multă dorinţă de viaţă, de muncă, de comunicare.

acum 8 ani · comentarii (1)

Sărbătorile au trecut, dar kilogramele în plus au rămas, la fel ca şi tulburările de digestie, de tranzit. Nu este momentul să trecem de la exces la restricţie alimentară, nu vom face decât să ne dereglam şi mai mult procesele de digestie şi metabolismul. Tot ce trebuie să facem este să adoptăm câteva „reguli” simple şi uşor de urmat:

acum 8 ani · comentarii (0)

Pînă la pubertate, eram aproape anorexic. Am fotografii de pînă la 12 ani care par a fi făcute cu un aparat Roentgen: mi se văd coastele ca la o radiografie. După 14 ani, martirizat de obscure jocuri hormonale, am început să mă îngraş. În adolescenţă, am slăbit din nou. Apoi m-am reîngrăşat. Oricum, foarte devreme, am devenit un melancolic căutător de diete.

acum 9 ani · comentarii (171)
Modifică Setările