Proiect pentru construcția de parcări etajate în Constanța. Care este stadiul

0
Publicat:

Deficitul locurilor de parcare reprezintă o problemă majoră la Constanța. În municipiul Constanța sunt aproximativ 20.500 locuri de parcare, în timp ce la Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța sunt înregistrate circa 150.000 de autovehicule.

Proiect pentru construirea de parcări etajate. Foto: Arhiva
Proiect pentru construirea de parcări etajate. Foto: Arhiva

 În perioada 2021-2023, în urma lucrărilor de regenerare urbană, au fost amenajate aproximativ 7.000 locuri de parcare, un număr insuficient pentru nevoile locuitorilor. Pentru a compensa lipsa locurilor de parcare din cartierele orașului, în mai multe zone vor fi construite parcări etajate. S-a avut în vedere axa Nord-Sud, zonele limitrofe bulevardelor aflate în reabilitare, respectiv bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei. Cele 4 parcări vor fi edificate în următoarele locații: aleea Hortensiei(între blocurile G7-G8, C5)- zona Cireșica, bulevardul Tomis(între blocurile LT3, LT4)- zona Dacia, Piața Tomis III, strada Căpitan Dobrilă Eugeniu(între blocurile LA - LB)- zona Grădinița „Amicii” și strada Progresului(între blocurile G7-M7-A6) - zona Km 4-5.

Suprafața pentru fiecare parcare, structura și numărul de locuri de parcare vor fi stabilite ulterior, în funcție de avizele obținute și de soluțiile tehnice adoptate.

Parcările etajate vor fi finanțate de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în baza unui acord de prefinanțare aprobat de Consiliul Local. Proiectul este la stadiul obținerii avizelor - etapă a elaborării studiului de fezabilitate, în vederea obținerii ulteriorare a autorizatiei de construire, solicitate prin certificatul de urbanism.

Construirea parcărilor publice etajate reprezintă o soluție eficientă pentru gestionarea spațiului urban. Aceste structuri reprezintă o alternativă la parcările la sol și contribuie la maximizarea utilizării terenului disponibil și la reducerea congestiei traficului.

România alege

Disclaimer:

“România alege" gǎzduieşte articole prin care partidele si politicienii care candideazǎ la alegerile din 2024 îşi expun viziunile şi soluțiile pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntǎ societatea româneascǎ. Autorii îşi asumǎ integral rǎspunderea pentru conținutul acestora, precum și eventualele consecințe.

Redacția Adevǎrul nu îşi asumǎ conținutul acestor materiale, nefiind implicatǎ in niciun fel in redactarea lor.



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite