Răsturnare de situație. Discursul lui Zelenski din Parlament, anulat. Care sunt explicațiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face prima sa vizită oficială în România. După vizita la Palatul Cotroceni, ucraineanul va merge la Parlament, unde se va întâlni doar cu șefii. Președintele interimar al Camerei a precizat că motivul anulării discursului ține exclusiv de partea ucraineană

Iohannis e primul cu care se vede Zelenski FOTO Presidency
Iohannis e primul cu care se vede Zelenski FOTO Presidency

UPDATE Diana Șoșoacă merge prin Parlament cu două hărți. Aceasta poate fi auzită în intervențiile sale cum explică faptul că „l-a oprit pe Zelenski” în încercarea de a se adresa Parlamentului.

UPDATE Ședința comună consacrată primirii lui Volodimir Zelenski a fost anulată.

UPDATE Conducerea Parlamentului se reunește într-o ședință. Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei a precizat că modificările de program vin din partea echipei președintelui Zelenski.

„Este președintele unui stat aflat în conflict. Nu poate Parlamentul să stabilească programul unui președitnte”, a subliniat Simonis. Șeful interimar al Camerei a subliniat că motivul nu este în niciun caz unul care ține de activitatea Parlamentului sau a presupusei reacții a unor lideri „extremiști”.

„Președintele Zelenski e în conflict cu Putin. Nu se poate speria de săgețile lui Putin din România”

UPDATE Volodimir Zelenski nu va mai susține discurs de la ora 17.00, potrivit ultimelor discuții purtate în reprezentanții Parlamentului și cei ai președintelui Ucrainei. Nu este exclusă însă o nouă schimbare de situație, susțin surse din conducerea Camerei pentru „Adevărul”.

UPDATE Discursul lui Zelenski din Parlament va avea loc de la ora 17.00

---

Volodimir Zelenski va fi primit, la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, cei doi urmând să aibă convorbiri tete-a-tete Ulterior, cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă comune.

După ce termină întâlnirea de la Palatul Cotroceni, preşedintele Ucrainei se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă.

Un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului are loc, marţi, de la ora 14.00, pentru a fi fi dat votul pe mai multe funcții-cheie. E de așteptat ca spre finalul plenului comun să susțină un discurs, potrivit unor surse politice. Ar fi al doilea discurs al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României, însă primul în format fizic.

Premierul României este liderul care închide cercul întâlnirilor cu președintele Ucrainei. De la ora 17.40, Zelenski va fi primit, la Palatul Victoria, de premierul Marcel Ciolacu.

Măsuri sporite de securitate

Surse politice au precizat că au fost luate măsuri sporite de securitate pentru toate întâlnirile, programul la minut putând cunoaște anumite schimbări. Inclusov în Parlament, aleșii nu au fost anunțați exact de venirea liderului de la Kiev, ci puși în cunoștință de cauză să stea înlegislativ pentru plenul comun, inclusiv pentru discursul lui Zelenski.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite