Zelenski spune că Rusia va încerca la iarnă „să distrugă” sistemul electric al Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Rusia va încerca „să distrugă” în iarnă sistemul electric al țării sale, așa cum a făcut anul trecut, când forțele ruse au intensificat bombardamentele asupra infrastructurii critice, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Volodimir Zelenski FOTO: Facebook
Volodimir Zelenski FOTO: Facebook

În această iarnă, teroriştii ruşi vor încerca din nou să ne distrugă sistemul electric", a transmis Zelenski în mesajul său zilnic difuzat pe reţelele sociale, adăugând că responsabilii din administrația ucraineană sunt „pe deplin conştienţi de pericol".

Zelenski a precizat că ucrainenii se preăgtesc pentru „protecţia instalaţiilor de producere şi furnizare de energie electrică şi termică, refacerea a tot ceea ce a fost avariat de atacuri".

Este foarte important să câştigăm în această iarnă, să depăşim toate dificultăţile şi să asigurăm protecţia poporului nostru", a subliniat președintele Zelenski.

Iarna anului trecut a fost marcată de o campanie constantă de bombardamente ruse asupra infrastructurii critice ucrainene, milioane de oameni fiind nevoiți să stea în frig și întuneric.

Zelenski a precizat că a primit „acorduri clare" de la lideri europeni pentru obţinerea de noi sisteme antiaeriene, aşa cum cere Ucraina de mai multe luni de zile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite