Un posibil candidat comun al PNL și PSD pentru Primăria Capitalei. Când vor avea loc negocierile, potrivit lui Nicolae Ciucă

0
Publicat:

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, la Piatra Neamț, că alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei depinde în mare măsură de rezultatele sondajelor de opinie, efectuate de PSD și PNL. Cu toate acestea, o opțiune care prinde tot mai mult contur este cea a unui candidat comun între cele două partide.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă FOTO Inquam/ Octav Ganea
Liderul PNL, Nicolae Ciucă FOTO Inquam/ Octav Ganea

Ciucă a clarificat faptul că subiectul nominalizării pentru Primăria București nu va fi abordat în ședința coaliției de luni, până când nu se vor cunoaște rezultatele sondajelor.

„Nu vom discuta acest aspect până în momentul în care nu vom avea rezultatul sondajelor. Fiecare dintre cele două partide a decis să avem nominalizări pentru măsurarea prin sondaj și în momentul în care vom avea aceste rezultate, vom discuta și nominalizarea pentru candidatul la Primăria Capitalei. Am convenit ca, în funcţie de încrederea pe care cetăţenii o vor exprima în sondaje, să alegem varianta fie a unui partid, fie a celuilalt sau probabil, pentru a ne asigura victoria la Capitală, să avem un candidat pe care să îl susţinem ambele partide”, a spus el.

Referitor la desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al României, Ciucă a afirmat că nici acest subiect nu lămurit, momentan.

„Asta este o altă poveste la care nu i-am deslușit firul”, a subliniat liderul Partidului Național Liberal.

Nicolae Ciucă a mai adăugat că în ședința coaliției de luni se vor discuta subiecte care țin de guvernare: „Trebuie să ieșim din această fază în care toată atenția - și este normal să fie așa - este îndreptată către modul în care se va desfășura prima rundă de alegeri și ulterior calendarul până în decembrie. În același timp trebuie să ținem cont că avem o țară de guvernat. La coaliție vor fi abordate subiectele care țin de guvernare.”

Joi, Nicolae Ciucă a fost prezent la lansarea candidaților pentru funcțiile de primar în municipiile Piatra-Neamț și Roman și pentru președintele Consiliului Județean din partea PNL Neamț.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite