Austeritatea bugetară. Coaliția pregătește noi măsuri de reducere a cheltuielilor publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat, joi, că Guvernul va veni cu noi măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, dând în acest sens exemplul eficienței celor luate anul trecut, care a permis o diminuare drastică a banilor cheltuiți de stat.

Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO Inquam Photos
Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO Inquam Photos

Am avut o discuție cu premierul și cu ministrul Finanțelor. Sunt pregătite măsuri în acest sens. Ele trebuiau să fi fost finalizate ca analiză, doar că au fost câteva priorități care au generat această întârziere”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele Senatului, la Roman, fiind întrebat dacă este pregătit un nou act normativ de reducere a cheltuielilor bugetare.

Cu certitudine împreună cu miniștrii de linie, cu premierul, vom analiza măsurile în Coaliție. Dacă tot am vorbit de mediul de afaceri și luate măsuri să depășim o situație dificilă e normal ca această povară să fie împărțită în mod egal. De altfel, pe măsurile luate pe finalul anului trecut, din reducerea cheltuielilor bugetare, pe noiembrie au fost reduse de la 4,2 miliarde la aproximativ 2,3 - 2,4 miliarde”, a completat Nicolae Ciucă. 

Predictibilitate

Mediul de afaceri, investitorii români, care generează şi dezvoltă capitalul românesc, investitorii străini, la unison ne cer să avem o predictibilitate a tot ceea ce înseamnă fiscalitatea, pentru a avea o proiecţie de dezvoltare a afacerii, pe termen mediu şi lung”, a spus preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a precizat că „toate aceste volte ale schimbărilor în regulile de fiscalitate produc anumite dezechilire şi trăim într-o lume care se află într-o competiţie permanentă lar competitivitatea este absolut esenţială în ceea ce priveşte existenţa în piaţă şi dezvoltarea oricărei afaceri”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite