Cum își face Nicușor Dan campanie: „Rechinii imobiliari îşi caută un executant“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a bifat în ultima perioadă mai multe ieșiri publice cu mesaje țintite către electorat. În ultima sa conferință de presă, care a avut loc miercuri, edilul Capitalei, care își dorește un nou mandat, a vorbit despre rechinii imobiliari din București.

Nicușor Dan: O să avem din nou o campanie de ură, cu atacuri la persoană Foto Facebook
Nicușor Dan: O să avem din nou o campanie de ură, cu atacuri la persoană Foto Facebook

Bucureştenii vor avea de ales, peste trei luni, între un proiect pentru bucureşteni şi o nouă combinaţie politicianistă în care bucureştenii nu există. Pentru că este politicianism să dai Bucureştiul la schimb pentru alte funcţii sau locuri pe listă. Este politicianism să cauţi candidat cu trei luni înainte de alegeri. Nu crede nimeni că poţi să faci un proiect serios pentru un oraş aşa de complex cum e Bucureștiul, în trei luni. Este calcul politicianist să devansezi alegerile locale, ca să schimbi rezultatul alegerilor europarlamentare. Unde sunt bucureştenii în acest calcul? Interesul public dimpotrivă ar fi impus o dezbatere publică pe proiecte, în care toată comunitatea să fie implicată, şi în urma dezbaterii acestor proiecte noi împreună, comunitatea, să alegem proiectul cel mai bun să îl urmăm cu toţii. Politicianismul e exact invers decât interesul public. Nu există interes public, există interes de gaşcă, un interes personal”, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Primarul general le-a lansat o provocare dezvoltatorilor imobilizări.

"Singura luptă care s-a dat în aceşti trei ani a fost lupta între actuala administraţie şi rechinii imobiliari. Adică între o dezvoltare corectă, sănătoasă pentru binele public şi o dezvoltare speculativă în care privatul ia banii şi după aceea vine autoritatea şi încearcă să repare cum poate ce se poate repara. Și acum rechinii imobiliari îşi caută un executant care să facă cum se făcea, adică blocuri de 10 etaje pe străduţe de două benzi, blocuri în parcuri, complexe de blocuri în care nu găseşti drum, şcoală, grădiniţă. (..) Candidaţi voi! Nu vă mai ascundeţi în spatele unor amărâţi. Mergem în faţa bucureştenilor şi bucureştenii decid dacă mergem în direcţia pe care o propunem noi sau mergem în direcţia pe care o propuneţi voi. Urmează patru ani care sunt foarte importanţi pentru Bucureşti, care vor decide dacă mergem pe calea legalităţi, a proiectelor mari necesare, ignorate mult timp, a unei dezvoltări gândite, planificate sau ne întoarcem din nou la fel de fel de combinaţii care sunt acoperite de iepuraşi, ghivece, ouă de dinozauri şi alte lucruri”, a mai spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan a anunțat recent că va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, însă fără a se înscrie în USR, urmând a fi susținut de Alianța Dreapta Unită.

Potrivit ultimului sondaj CURS, edilul General al Capitalei este în topul preferințelor bucureștenilor pentru un nou mandat. Întrebați cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 36% dintre respondenți au bifat Nicușor Dan (USR-PMP-FD), care a fost urmat de Gabriela Firea (PSD) cu 33%, și de Cristian Popescu Piedone (PUSL, spontan) cu 10%.

PSD-PNL ar urma să susțină un candidat comun, fiind măsurători în derulare pentru mai multe persoane, atât oameni politici, cât şi independenți, în special din mediul de afaceri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite