Nicolae Ciucă spune că PNL şi PSD caută separat soluţiile pentru Primăria Capitalei

0
Publicat:

Preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă, a afirmat miercuri că PNL şi PSD derulează două sondaje similare, cu două case de sondare diferite, pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, menţionând că, după rezultatul lor, se va lua o decizie în forurile de conducere ale celor două formaţiuni politice şi apoi în coaliţia de guvernare.

Nicolae Ciucă, președinte PNL Vrancea
Nicolae Ciucă, președinte PNL Vrancea

Întrebat, într-o emisiune la Antena 3, dacă este pregătit să transmită numele candidatului pentru Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a răspuns: "Nu încă", scrie Agerpres.

"Pentru această poziţie, în momentul de faţă, la nivelul Partidului Naţional Liberal există în desfăşurare o serie de analize. Sigur, avem un posibil candidat în persoana lui Sebastian Burduja, care este şi preşedintele interimar al filialei Bucureşti, dar considerăm că, în urma sondajelor şi cifrelor care au rezultat din opţiunile cetăţenilor, este nevoie să identificăm cea mai bună soluţie pentru Bucureşti. Bucureştiul are nevoie în momentul de faţă de tot ceea ce poate să însemne valoarea şi virtutea unui manager care să ia deciziile cele mai bune pentru bucureşteni. Trebuie să avem această corelaţie între aşteptările cetăţenilor din Bucureşti şi viitorul primar al Capitalei", a declarat Nicolae Ciucă, la Antena 3.

El a apreciat că "a rămas suficient timp" pentru desemnarea acestui candidat.

Potrivit lui Ciucă, PSD şi PNL caută separat soluţiile cele mai bune.

"Acum căutăm soluţiile separat. Fiecare dintre cele două partide îşi va efectua propriul sondaj. Este absolut important să venim cu acele persoane, personalităţi care într-adevăr pot să se alinieze la aşteptările cetăţenilor", a adăugat Ciucă, menţionând că este importantă respectarea de către politicieni a promisiunilor făcute în campanie.

De asemenea, întrebat dacă soluţiile sunt căutate în afara partidelor, din zona afacerilor, Nicolae Ciucă a afirmat: "Nu neapărat".

"Este nevoie ca partidele politice să caute în afara partidelor, să deschidă uşile, să deschidă porţile, pentru a primeni resursa umană a partidelor cu oamenii care au realizat ceva în viaţa lor", a precizat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a menţionat că cele două formaţiuni politice derulează două sondaje similare, cu două case de sondare diferite.

"Cred că este o chestiune corectă şi atunci când două partide politice derulează două sondaje similare, cu două case de sondare diferite, pentru că, până la urmă, dincolo de rezultate, trebuie să validăm şi calitatea sondajelor pe care le-au făcut casele respective", a mai spus liderul PNL.

Întrebat dacă vor fi sondate aceleaşi nume, Ciucă a spus: "Desigur. Şi întrebările trebuie să fie similare".

"Urmează să derulăm aceste sondaje şi după aceste sondaje vom avea o decizie la nivelul fiecărui partid, pentru că este normal să luăm deciziile în forurile de conducere ale partidului, după care în coaliţie luăm o decizie", a arătat preşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite