Turcan, după ce PSD i-a cerut demisia: La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Turcan a susținut într-o postare pe Facebook că în momentul acreditării, toate lucrurile erau în regulă din punct de vedere al formalităților legale”, privind semnarea avizului, pentru unul dintre azilele unde s-au găsit nereguli, în perioada în care conducea Ministerul Muncii. Totodată ministrul a susținut că oricine intervine pentru a acoperi nereguli trebuie să plătească. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților legale. Semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege. Sunt acreditați peste 5.500 de furnizori de servicii sociale publice sau private la nivel național (pe an sunt de ordinul sutelor)”, a transmis Raluca Turcan pe Facebook.

Totodată, Raluca Turcan a adăugat că „oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligațiilor în derularea activității, sau pentru a bloca aflarea adevărului, trebuie să plătească. Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri și că făptuitorii vor fi pedepsiți”.

PSD analizează situația ministrului Raluca Turcan 

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, susține că ar trebui ca Raluca Turcan să renunțe la funcția de ministru al Culturii, fiind un gest de „demnitate politică”, pentru că ar fi avizat un azil care ulterior s-a dovedit că e în neregulă, conform dezvăluirilor din ultima vreme.

Marcel Ciolacu s-a ferit să spună dacă va cere demisia Ralucăi Turcan. „Astăzi mi-au venit foarte multe hârtii, în urma controalelor efectuate. Avem mulți colegi care au tras atenția că foarte mulți oameni nu și-au făcut treaba. Sunt ferm convins că în următoarele zile vor exista foarte multe demiteri”, a punctat premierul României.

Întrebat de demisia Ralucăi Turcan, Ciolacu a punctat: „Eu nu am cerut nici demisia domnului Budăi, nici demisia doamnei Gabriela Firea. Haideți să vedem toate documentele de la Ministerul Muncii și când vom avea întreg tabloul vom lua și deciziile”, a subliniat liderul de la Palatul Victoria.

Ce spune PNL

În urma cererii lansate din partea PSD, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a susținut într-o reacție pentru „Adevărul” că este exclusă o retragere a sprijinului pentru liberala Raluca Turcan. „Exclus asa ceva. PNL nu are niciun motiv pentru a lua in discuție retragerea sprijinului politic doamnei Turcan sau a cere o demisie voluntară, deoarece nu există implicații de natură legală, morală sau politică”, a susținut Ionuț Stroe.

„Si chiar nu e cazul să ne ceară dl. Romașcanu sau partenerii. Așa cum nici noi nu am interferat în actul politic al PSD, le cerem colegilor să se concentreze în continuare asupra deciziilor firești și voluntare care trebuie luate pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete”, a mai adăugat reprezentantul PNL.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite