Cum comentează PNL demisiile miniștrilor PSD și cererea lui Ciolacu privindu-l pe șeful liberal al CJ Ilfov: Nu există simetrie în vinovăţie

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, este de părere că, în cazul azilurilor groazei, scandal ce a dus la demisia a doi miniștri PSD, nu se poate vorbi despre „o răspundere pauşală“ şi că nu este momentul unui „ping-pong de demisii“, cu referire la cererea premierului Marcel Ciolacu ca șeful CJ Ilfov, liberalul Hubert Thuma, să și dea demisia, informează News.ro.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL  Foto Inquam Photos
Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL Foto Inquam Photos

În legătură cu Raluca Turcan şi avizul dat în mandatul acesteia la Ministerul Mucnii privind funcționarea unui azil din cele implicate în scandal, Stroe a catalogat drept „forţată şi tendenţioasă“ orice insinuare pe acest subiect, mai ales că „abuzurile au apărut după acreditare, după ce au fost aduşi beneficiarii”. 

„În primul rând, trebuie spus foarte clar că, încă de la început, PNL a susţinut că vinovaţii pentru ororile întâmplate în acele azile trebuie să plătească, indiferent că vorbim despre nivelul politic sau administrativ. Declaraţiile făcute de premierul Ciolacu sunt unele foarte generale. Doar instituţiile abilitate care se ocupă de anchetă pot spune cine sunt cei responsabili. Nu putem însă vorbi despre o răspundere pauşală şi nu e acum momentul să facem un ping-pong de demisii. Există o răspundere clară şi la nivel politic, care s-a văzut prin cele două demisii din guvern. Nu trebuie să cădem în capcana USR care încearcă să facă să pară că toată lumea este de vină, doar pentru că încearcă ei să capitalizeze politic acest moment. Au existat demisii şi din guvern şi de la nivel administrativ şi în continuare este o anchetă în desfăşurare pentru a stabili cine sunt vinovaţii. [...] Trebuie să aşteptăm rezultatele anchetei pentru a stabili vinovaţii. Preşedintele CJ Ilfov a dat deja nenumărate explicaţii în acest caz. DGASPC Ilfov nu are atribuţii de control în cazul centrelor private, cum erau cele denumite «azilele groazei». Tot ce poate face instituţia este să monitorizeze centrele care sunt în subordinea lor. În plus, directorul general al DGASPC Ilfov, şeful DSP Ilfov şi şeful IPJ Ilfov au demisionat. Singura legătură a domnului Thuma este că este preşedinte de Consiliul Judeţean în locul unde s-a întâmplat, dar în rest nu putem crea false legături sau induce false responsabilităţi”, a răspuns purtătorul de cuvânt al liberalilor când a fost întrebat cum comentează declarația lui Marcel Ciolacu care a cerut ca șeful CJ Ilfov să facă un pas în spate.

Ce spune despre Raluca Turcan, care a avizat înființarea unui azil, când era ministru la Muncă

„Orice fel de insinuare pe acest subiect este forţată şi tendenţioasă. Nu poţi acuza un om doar pentru că a avizat din punct de vedere tehnic o clădire. Fostul ministru a semnat avizul de acreditare care verifică dacă sunt respectate condiţiile de înfiinţare. Nu se poate să inventam noi vinovaţi doar pentru că USR vrea să se suie pe un val de suferinţă sau pentru că au greşit persoane apropiate PSD. Nu există simetrie în vinovăţie şi cetăţenii au înţeles asta”, a mai spus Ionuţ Stroe.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite