Romașcanu (PSD): „Mă aștept ca Turcan să facă un pas în spate”. Ce spune Ciolacu despre demisia ministrului Culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, susține că ar trebui ca Raluca Turcan să renunțe la funcția de ministru al Culturii, fiind un gest de „demnitate politică”, pentru că ar fi avizat un azil care ulterior s-a dovedit că e în neregulă, conform dezvăluirilor din ultima vreme.

Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Cred că și doamna Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei ar trebui să facă un pas în spate. E un gest de demnitate politică. Nu acuz pe doamna Turcan că a făcut ceva direct, să influențeze direct activitatea acelor așezăminte, dar și-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit al groazei la sfârșit”, a afirmat Lucian Romașcanu, după ședința Consiliului Național al PSD. 

Domnul Budăi a înțeles să-și dea demisia, doamna Turcan, nu. E doar un exemplu de persoană politică care ar trebui să urmeze exemplul demisiilor de onoare din cadrul PSD, mai ales că în momentele extrem de fierbinți ale investigațiilor de la azilele groazei, toată zona extra PSD a fost foarte vocală, mai ales USR (...) Dacă suntem egali politic în fața poporului, haideți să fim până la capăt”, a completat Romașcanu.

Ciolacu așteaptă documentele pentru a analiza situația lui Turcan

Marcel Ciolacu s-a ferit să spună dacă va cere demisia Ralucăi Turcan. „Astăzi mi-au venit foarte multe hârtii, în urma controalelor efectuate. Avem mulți colegi care au tras atenția că foarte mulți oameni nu și-au făcut treaba. Sunt ferm convins că în următoarele zile vor exista foarte multe demiteri”, a punctat premierul României.

Întrebat de demisia Ralucăi Turcan, Ciolacu a punctat: „Eu nu am cerut nici demisia domnului Budăi, nici demisia doamnei Gabriela Firea. Haideți să vedem toate documentele de la Ministerul Muncii și când vom avea întreg tabloul vom lua și deciziile”, a subliniat liderul de la Palatul Victoria.

Firea, suspendată

Marcel Ciolacu a anunțat că Gabriela Firea a fost suspendată din funcțiile politice. „Nu există autosuspendare în partid de aceea s-a şi supus la vot suspendarea pe o perioadă limitată de timp şi numirea domnului Paul Stănescu în funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei de Bucureşti”, a spus preşedintele PSD. Marcel Ciolacu a mai afirmat: „Doamna Firea, din punctul meu de vedere, ca şi prim-ministru, nu a greşit cu absolut nimic, instituţional. Doamna Firea nu a avut nicio atribuţie în ceea ce priveşte centrele pentru persoane cu dizabilităţi. Vă repet, ca şi prim-ministru, doamna Firea nu a avut nicio atribuţie în acest domeniu”.

De asemenea, liderul PSD a lansat un avertisment colegilor: „La fel cum am spus şi în Consiliul Politic Naţional, să fie un lucru pe care să îl învăţăm fiecare dintre noi, să avem grijă de oamenii care apar pe lângă persoanele publice, cei care ne fotografiază, ne filmează, sunt binevoitori, ca pe urmă să folosească aceste conjuncturi, care câteodată nu sunt invitaţi, să îşi vadă anumite scopuri economice. Este un cost mare, dar cred că cu toţii şi eu şi colegii mei, trebuie să avem foarte mare grijă cu cei care apar din când în când în anturajul nostru”, a mai afirmat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite