Turcan, despre eliminarea posturile vacante din ministerul Culturii: Să găsesc o variantă care să nu afecteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii speră să găsească o variantă prin care eliminarea posturilor vacante să nu afecteze instituția pe care o conduce și domeniul culturii. Raluca Turcan a subliniat că nu se poate pune un șablon de la administrație.

Raluca Turcan, ministrul Culturii FOTO: Mediafax
Raluca Turcan, ministrul Culturii FOTO: Mediafax

„Sper să găsesc o variantă care să nu afecteze ministerul şi domeniul culturii. (...) Posturi sunt neocupate, însă cultura este un domeniu specific pentru că dacă sunt, de exemplu, posturi libere într-o orchestră şi acelea se taie, prin tăiere orchestra ar putea să nu mai funcţioneze, aşadar nu se poate pune un şablon de la administraţie, de exemplu, pe domeniul culturii, dar lucrul acesta îl discut punctual la minister", a declarat Turcan, înainte de şedinţa de coordonare a conducerii PNL cu miniştrii şi secretarii de stat liberali, potrivit Agerpres.

Raluca Turcan a fost întrebată și despre decizia CCR în cazul legii privind pensiile speciale, ministrul a precizat că nu dorește să se pronunțe pe acest subiect.

„Prefer să nu mă pronunţ pe acest subiect, pentru că din păcate am intrat într-o cursă contracronometru şi este greu de anticipat ce măsuri se mai pot lua acum", a punctat aceasta.

Ciucă și Ciolacu, discuții privind măsurile fiscal bugetare

Premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au discutat luni, 7 iunie, la sediul Guvernului, cu privire la măsurile fiscal-bugetare care ar urma să fie aplicate, potrivit unor surse guvernamentale.

Surse din conducerea Guvernului au declarat pentru „Adevărul” că liderii partidelor PSD și PNL, premierul Marcel Ciolacu și șeful PNL, Nicolae Ciucă, au avut luni, 7 iunie, o întâlnire, la sediul Guvernului, pentru a discuta asupra măsurilor fiscal-bugetare care ar urma să se aplice.  

În urma discuțiilor cu premierul, începând cu orele 16.00, președintele PNL, Nicolae Ciucă, va merge la sediul PNL pentru a discuta cu secretarul general al PNL, vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, prim-vicepreședinții PNL, miniștri și secretari de stat ai PNL. 

Nicolae Ciucă, președinte al PNL și al Senatului, a susținut că reprezentanții Coaliției trebuie să decidă cu atenție care sunt măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare care pot fi aplicate, pentru a nu se confrunta cu un efect nedorit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite