Tanczos Barna, despre susținerea moțiunii de cenzură: Așteptăm varianta finală și ne vom hotărî după

0
Publicat:

Tanczos Barna a precizat, referitor la susținerea unei moțiune de cenzură la adresa Guvernului, după asumarea răspunderii în Parlament, că „sunt foarte multe prevederi în textele inițiale care cu siguranță sunt inacceptabile pentru UDMR”.

Tanczos Barna, fost ministru al Mediului FOTO: Inquam Photos
Tanczos Barna, fost ministru al Mediului FOTO: Inquam Photos

Fostul ministru al Mediului a explicat că prevederile inacceptabile pentru UDMR sunt „limitările de cheltuieli pentru cultură, limitările de cheltuieli pentru sport”.

„Ştim foarte bine că în ultimele zile, în ultimele săptămâni, primarii şi preşedinţii de CJ din cadrul UDMR au criticat aspru acele variante care au fost circulate în presă şi care au ajuns şi la asociaţiile de oraşe, de comune. În variantele respective, cu siguranţă nu putem fi de acord cu măsurile de austeritate dar avem o promisiune din partea premierului Ciolacu că varianta finală va fi prezentată grupurilor UDMR din parlament după care grupurile parlamentare vor lua o decizie”, a spus Barna, potrivit News.ro.

Tanczos Barna a punctat că „sunt imposibil de aplicat şi acceptat acele descentralizări care de fapt sunt nişte centralizări mascate la nivel regional”.

Fostul ministru a subliniat că „toate acestea vor fi discutate cu premierul Ciolacu, în momentul de faţă aşteptăm finalizarea textului, varianta finală cu care va veni premierul şi ne vom hotărî după aceea”.

PNL a votat asumarea răspunderii pe măsurile fiscale

Conducerea PNL a votat asumarea răspunderii pe măsurile fiscale, destinate unei colectări mai bune la bugetul de stat și scăderi a cheltuielilor, în contextul problemei privind încadrarea în deficitul bugetar. Liberalii au anunțat însă câteva „linii roșii” care nu trebuie depășite, iar șeful PNL este încrezător în înțelegerea colegilor de guvernare.  

„Subiectul care este de interes major pentru toată lumea este acela al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile fiscale și de reducere a cheltuielilor. Am avut dicuții la nivelul PNL și am prezentat clar elementele fundamntale pe care PNL continuă să le susțînă: reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale și măsurile fiscale”, a anunțat președintele PNL. 

De asemenea, și PSD  în unanimitate, în ședința Consiliului Politic Național, asumarea răspunderii pe pachetul de măsuri fiscale care ar urma să reducă cheltuielile și să crească veniturile la bugetul de stat, potrivit unor surse din partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite