Angajarea răspunderii pe reforme, până la final de septembrie. Ciolacu confirmă noul prag pentru acordarea voucherelor de vacanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că angajații de la stat cu un salariu mai mic de 8.000 de lei vor primi în continuare vouchere de vacanțe, în condițiile în care anterior pragul gândit era de 5.850 de lei. Angajarea răspunderii pe reforme va fi până la finalul lui septembrie.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam photos
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam photos

Chestionat pe tema momentului când Guvernul va veni cu proiectele de lege în Parlament, pentru a-și angaja răspunderea, premierul României a precizat: „Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament. Și să vedem dacă mai este nevoie de anumite de completare

Unii care au salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar, nu pot să beneficieze și de vouchere de vacanță, la fel ca și cei aproape 1,6 milioane de români care au salariul minim pe economie. Dar nu am văzut nimic de austeritate”, a completat Marcel Ciolacu, lider care a ținut să precizeze că salariile vor crește.

Ordinea reformelor 

Primul pachet pe care îl va finaliza domnul ministru va fi cel pe combaterea evaziunii (...) Pe urmă va fi reforma din sistemul administrativ. Și avem dialog, normal, și cu administrația centrală și cu partenerii sociali, și cu administrația locală. Al treilea e pachetul fiscal. Astfel încât România să fie sustenabilă și anul acesta, dar și în anii viitori”, a mai afirmat liderul de la Palatul Victoria. 

Întrebat dacă s-a schimbat pragul privind acordarea voucherelor de vacanță, Marcel Ciolacu a confirmat și a subliniat: „Propunerea este de peste 8.000 de lei net. Asta înseamnă vreo 14.000 și ceva brut”.

Reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii și eliminarea unor privilegii fiscale nu înseamnă austeritate, ci „garanția că statul rămâne pe drumul creșterii economice”, susține Paul Stănescu, secretarul general al PSD, subliniind consensul din Coaliție privind angajarea răspunderii.

Este un semnal bun că de ieri avem un acord clar în Coaliție în privința angajării răspunderii guvernamentale. Românii așteaptă să corectăm o serie de nedreptăți care s-au tot perpetuat. Reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii și eliminarea unor privilegii fiscale nu înseamnă austeritate pentru România, ci garanția că statul rămâne pe drumul creșterii economice. Spre deosebire de alte perioade, în guvernările PSD nu s-au tăiat salarii, nu au scăzut pensiile, ba din contră, am ținut mereu cu românii. Nu vom face decât să modelăm sistemul de pensii, sistemul fiscal și pe cel salarial după principii mai corecte”, susține Paul Stănescu, potrivit unui comunicat de presă.

Am văzut că ieri s-a vorbit și despre linii roșii în Coaliție. Dacă tot vorbim de ele, eu spun că adevărata linie roșie care contează este să nu facem rău României și românilor, neluând măsurile care trebuie luate pentru a reduce deficitul bugetar. Cred că oamenii sunt sătui până peste cap de vorbe și mai ales de lideri politici puși pe harță, care se bat cu pumnul în piept că trebuie să fie duri cu PSD”, mai arată secretarul general PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite