Paul Stănescu: PSD și PNL trebuie să joace într-o singură echipă în meciul cu Bruxelles-ul / Ce spune despre liniile roșii din Coaliție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii și eliminarea unor privilegii fiscale nu înseamnă austeritate, ci „garanția că statul rămâne pe drumul creșterii economice”, susține Paul Stănescu, secretarul general al PSD, subliniind consensul din Coaliție privind angajarea răspunderii.

Paul Stănescu, secretar general al PSD FOTO Mediafax
Paul Stănescu, secretar general al PSD FOTO Mediafax

Este un semnal bun că de ieri avem un acord clar în Coaliție în privința angajării răspunderii guvernamentale. Românii așteaptă să corectăm o serie de nedreptăți care s-au tot perpetuat. Reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii și eliminarea unor privilegii fiscale nu înseamnă austeritate pentru România, ci garanția că statul rămâne pe drumul creșterii economice. Spre deosebire de alte perioade, în guvernările PSD nu s-au tăiat salarii, nu au scăzut pensiile, ba din contră, am ținut mereu cu românii. Nu vom face decât să modelăm sistemul de pensii, sistemul fiscal și pe cel salarial după principii mai corecte”, susține Paul Stănescu, potrivit unui comunicat de presă.

Am văzut că ieri s-a vorbit și despre linii roșii în Coaliție. Dacă tot vorbim de ele, eu spun că adevărata linie roșie care contează este să nu facem rău României și românilor, neluând măsurile care trebuie luate pentru a reduce deficitul bugetar. Cred că oamenii sunt sătui până peste cap de vorbe și mai ales de lideri politici puși pe harță, care se bat cu pumnul în piept că trebuie să fie duri cu PSD”, mai arată secretarul general PSD.

Fermi în negocierile cu Comisia Europeană

Paul Stănescu a făcut un apel la cumpătare din partea colegilor de Coaliție și a cerut unitate pentru discuțiile cu Bruxelles-ul.

Le reamintesc că, cea mai importantă bătălie pe care o dăm în această perioadă este la Bruxelles. Acolo avem negocieri grele și complexe pentru reducerea deficitului bugetar, fără să ni se impună să creștem taxe care să-i afecteze pe cei mai vulnerabili. PSD și PNL trebuie să joace într-o singură echipă în acest meci, pentru că e vorba de un interes mai larg, care este național. Aici am avea nevoie să fim mai fermi, în negocierile cu instituțiile europene, nu în fața reflectoarelor. Sunt convins că dacă stăm la masa discuțiilor și suntem mai cerebrali, vom găsi și soluțiile politice și pe cele economice care să pună românii pe primul loc”, a conchis secretarul general al PSD.

În încercarea de a convinge Bruxelles-ul cu privire la o încadrare într-un deficit bugetar mai mare decât cel asumat inițial pentru a nu pierde banii din PNRR, Guvernul își va asuma răspunderea pentru măsurile fiscal-bugetare propuse în cadrul discuțiilor cu experții europeni. Specialiştii cred că anumite măsuri ar putea fi păsuite de oficialii europeni datorită alegerilor ce urmează.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, după vizita de la Bruxelles, că experții din Comisia Europeană au arătat flexibilitate și vor propune Consiliului o modificare a planului privind descreșterea deficitului la 3%, așa cum este în plan pentru anul viitor. De altfel, guvernanții au încercat să convingă și asupra unei depășiri de un procent a deficitului asumat pe anul acesta, explicând situația economică cauzată de războiul de la granița țării.

În următoarele săptămâni continuă discuțiile cu Bruxelles-ul pe tema reformelor și a măsurilor.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite