Sivio Berlusconi îi dă replica lui Ponta, după comparaţia cu Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berlusconi îi dă replica lui Ponta, după comparaţia cu Ceauşescu  FOTO Reuters
Berlusconi îi dă replica lui Ponta, după comparaţia cu Ceauşescu  FOTO Reuters

Premierul Victor Ponta a mers în Italia pentru a-i sprijini pe socialişti în vederea alegerilor care vor avea loc la finalul acestei luni. Ponta le-a spus italienilor că o întoarcere a lui Silvio Berlusconi la putere, în Italia, ar fi echivalentă cu o revenire a lui Ceauşescu la putere în România. Fostul premier italian a ţinut să îi dea replica lui Ponta, după aceste declaraţii.

„Bine, (dacă aş fi ca Ceauşescu – n.r.), cel puţin voi avea puterile pe care nu le-am avut niciodată…", a afirmat Silvio Berlusconi, conform ziarului La Repubblica.

Replica lui Silvio Berlusconi vine după ce Victor Ponta a spus că o întoarcere a acestuia ar fi echivalentă cu revenirea lui Ceauşescu în România. „Pentru noi, alăturându-ne Europei ca ţară fostă comunistă a fost mult mai mult decât a fost pentru dumneavoastră, a fost un vis. (…) Berlusconi nu este parte din acest vis, pentru că e un coşmar. Nu mi-aş putea imagina Italia cu Berlusconi la putere din nou, aşa cum nu-mi pot imagina România cu Ceauşescu înapoi. Acest trecut trebuie să rămână acolo, iar ceea ce este important este viitorul", a a spus Ponta. Premierul român i-a surprins pe italieni când a ales să transmită aceste mesaje chiar în limba italiană.

Ponta a mai afirmat că este sigur că Pier Luigi Bersani, candidat pentru poziţia de premier al Italiei, este şansa cea mai bună nu doar pentru italieni, ci şi pentru cei peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în această ţară. "În septembrie, înaintea campaniei electorale în România, PPE a venit la Bucureşti să susţină (PDL, n.r.), dar nu a ajutat, pentru că noi am obţinut 60% din voturi. Tot mai multe partide din PPE vorbesc de mai multă Europă, dar am văzut ieri ce se întâmplă şi ce înseamnă pentru ei: mai multă Europă, mai puţini bani pentru UE. Mai multă Europă pentru cine?", s-a întrebat retoric Victor Ponta.

Victor Ponta a efectuat această vizită în Italia pentru a-i sprijini pe socialiştii italieni în vederea alegerilor care vor avea loc pe 24-25 februarie. În acest moment, conform sondajelor, socialiştii conduc în preferinţele electoratului, dar lupta se anunţă strânsă. Din partea socialiştilor, candidatul la funcţia de premier este Pier Luigi Bersani, în timp ce coaliţia de centru-stânga îl propune pe Silvio Berlusconi.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite