Fenomenul Raspberry Pi va primi şi o cameră foto proprie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raspberry Pi este puţin mai mare decât un card bancar FOTO Reuters
Raspberry Pi este puţin mai mare decât un card bancar FOTO Reuters

Minicomputerul-minune Raspberry Pi va primi în perioada următoare şi posibilitatea montării unei camere video, la câteva săptămâni după lansarea celei mai noi generaţii.

Raspberry Pi este o placă de bază miniaturală, care are toate componentele unui calculator obişnuit, dezvoltată de o fundaţie britanică pentru a promova programarea şi pasiunea pentru calculatoare printre copii. De asemenea, este foarte popular printre pasionaţii de tehnică, deoarece cu ajutorul său se pot face mai multe lucruri interesante: minilaptopuri, un televizor normal se poate transforma într-un smart TV şi alte asemenea posibilităţi.

Camera video pentru Raspberry Pi va fi cel mai probabil disponibilă în primăvară şi va putea să filmeze HD, iar cablul va fi de 15 centimetri şi se va vinde pentru 25 dolari.

Lentilele de pe această cameră, care va putea să filmeze HD şi să facă şi poze vor fi asemănătoare cu cele de pe multe telefoane mobile, adică va avea un senzor de cinci megapixeli. Cei care dezvoltă Raspberry Pi au spus pentru presa din Marea Britanie că aceasta va fi o alternativă la camere care se pot conecta prin USB, folosite până acum cu Raspberry Pi, dintre care unele nu puteau fi sincronizate.

De curând, Raspberry Foundation a lansat Model A, o nouă generaţie pentru minicomputerul atât de popular. Aceasta se vinde în Marea Britanie pentru 25 de dolari şi poate fi găsită şi în România la unele magazine online. Aceasta este una mai mică, mai uşoară şi cu doar un port USB.

Vânzările Raspberry Pi au început în februarie 2012, la şase ani de la începerea proiectului, iar până în septembrie anul trecut au fost vândute 500.000 de asemenea plăci de  minicomputer.

Şi în România există o comunitate mică de pasionaţi despre care vom scrie în curând. Mai multe componente şi detalii puteţi găsi pe acest magazin online

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite